22. jul
BURGER KING: Åpner restaurant i det gamle bygget til Marché, som må legge ned i år. Marché gikk med totalt hundre millioner i underskudd i løpet av åtte år, og vil stenge i september 2018.
 
Burger King kommer til Kløfta
Den enes død, den andres hamburgerbrød. Marché legger ned, og Burger King flytter inn på seks av de gamle restaurantområdene. Deriblant på Kløfta.

Publisert: 23.jan.2018 17:00
Oppdatert: 23.jan.2018 15:04

Marché har ti restauranter i Norge, inkludert veikroa på Kløfta. Etter milliontap, og åtte dårlige år på rad, må de nå si adjø til det norske markedet.

Marché håpet at gårdseierne ville tiltrekke seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene, og det har de lykkes med.

Beholder bygget

Burger King flytter inn i seks av de gamle lokalene til Marché, blant annet på Kløfta. Dagens Næringsliv meldte først om denne saken.

Noen av lokalene de tar over skal rives, og nytt skal bygge. Andre skal pusses opp. Veikroa på Kløfta tilhører den siste kategorien.

– Vi skal i utgangspunktet beholde det, det er jo en fin bygning. Men vi skal gjøre noen utbedringer så vi får en velfungerende drive thru der, sier administrerende direktør i King Food, Rune Sandvik, til EUB.

– Flunkende ny Burger King

Marché har til hensikt å holde åpent fram til september 2018. Hamburgerkjeden vil muligens åpne allerede i midten av oktober i år.

For året 2019 er i alle fall planene klare for Burger King.

– Jeg har ikke full oversikt, men målet er at når du besøker oss på nyåret i 2019, så vil du møte en flunkende ny Burger King restaurant, forklarer Sandvik.

Den flunkende nye Burger King restauranten på Kløfta vil huse mellom 30 og 35 ansatte, som vil servere lokalbefolkning, så vel som bilister som kjører forbi.

– Vi utfyller hverandre

På spørsmål om konkurrenter i nærområdet, svarer Sandvik at de ikke bare konkurrerer med McDonalds på Jessheim, men også bensinstasjoner og andre lokale serveringssteder, men de er ikke så opptatt av akkurat det.

– Vi utfyller hverandre også, og vi konsentrerer oss mest om vår egen bedrift, sier direktøren.

Ser fram til samarbeid

Gårdeieren gleder seg til samarbeidet med Burger King.

– Vi ser fram til et langsiktig og godt samarbeid med en solid og spennende aktør som King Food. Deres ønske om å satse enda tyngre langs veiene tror vi vil gi et betydelig løft for markedet for veimat på Østlandet, sier daglig leder i Veikroer Eiendom, Hans Anton Nilsen, til Dagens Næringsliv.

Fakta om BURGER KING

  • Grunnlagt i 1954
  • Nest største hamburgerkjeden i verden
  • 11 millioner besøkende hver dag i hele verden
  • Ble i 2010 kjøpt opp av 3G Capital, en global investeringsbedrift. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no