20. okt
VENTET: Stine Johansen ble stående og vente forgjeves på bussen fra Hurdal torg den første dagen det nye, utvidende tilbudet ble satt i gang.
 
Bussrot for ny rute
De ventet og ventet, passasjerene som skulle med den splitter nye bussruten fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon med 09.35-bussen mandag morgen.

Publisert: 10.okt.2017 06:00
Oppdatert: 09.okt.2017 15:08

– Dette var et dårlig start på det som skulle være et forbedret busstilbud i Hurdal, sier Stine Johansen.

PÅ JOBB

Bussen skulle gått 09.35 fra Hurdal torg. Stine Johansen var en av dem som ventet forgjeves.

– Jeg var glad da det nye busstilbudet ble opprettet, og jeg tenkte at endelig kunne jeg ta bussen til jobben. Jeg bestilte til og med billett på Ruter-appen. Det var flere som sto og ventet, og noen skulle nok med toget. Jeg sto der til 10.15, men da ble jeg hentet og kjørt til jobben på Dønnumskia i Eidsvoll. Selvfølgelig kom jeg for sent, forteller hun.

– BEKLAGELIG MISFORSTÅELSE

– At bussen ikke kom, skyldes rett og slett en beklagelig misforståelse. Denne avgangen skulle vært kjørt med minibuss. Operatøren har fått beskjed om at alle ruter skal kjøres som planlagt, og i morgen skal alt være på stell igjen. Det ser ut til at det kun er 09.35-avgangen som ble rammet. I alle fall har ikke jeg fått beskjed om andre, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

EN DEL STØY

Det har vært en del støy rundt de nye busstidene til og fra Hurdal. Frekvensen på østsida av sjøen har blitt betraktelig bedre, men mange mener at dette har gått på bekostning av busstilbudet på vestsida. Rute 446 kjører nå skoleavganger fra Erikstellet til Hurdal skole, Nannestad videregående skole og Jessheim stasjon og avgangene er tilpasset skolenes start- og sluttider. bussen går heller ikke når det er skoleferie.

12 DAGLIGE AVGANGER

På vestsida fra Hurdal torg mot Eidsvoll Verk stasjon er det daglig 12 avganger. Den første går kl. 05.05 og den siste kl. 20.05. Fra og med 9. oktober vil det gå totalt 21 avganger ut og inn av Hurdal.

På sin hjemmeside skriver Hurdal kommune at bussen bruker 20 minutter fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon, at det er 36 minutter fra torget til OSL og 60 minutter til Oslo Sentralstasjon.

Billetten gjelder også på buss, trikk og T-bane sone 1–4 og innenfor gyldighetstiden til billetten.

«Flere har benyttet seg av det nye tilbudet allerede i dag, og i morgen tirsdag 10. oktober serveres velsmakende boller og rykende varm kaffe fra elevbedriften, Englekidza ved Hurdal skole, på busstoppet ved Hurdal Torg øst. Husk at det er gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet til busstoppene ved Gamle Kjerkekretsen skole og ved Hurdal Torg.», skriver Hurdal kommune på sin Facebook-side.

LES OGSÅ: Glede over den nye ruta

Fakta

  • 9. oktober starter 21 daglige bussavganger til og fra Hurdal. 
  • Det gir en reisetid på 20 minutter fra Hurdal torg til Eidsvoll Verk stasjon, 36 minutter fra torget til OSL og 60 minutter til Oslo Sentralstasjon. 
  • Billetten gjelder også på buss, trikk og T-bane sone 1–4 og innenfor gyldighetstiden til billetten. 
  • Parkeringsplasser er opprettet nær busstoppene ved torget og gamle Kjerkekretsen skole.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BUSS: Ordfører Runar Bålsrud har lenge jobbet for at det skal gå flere busser ut og inn av Hurdal.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no