21. jul
BYDEL. Gystadmyra bli i løpet av få år transformert til en stor bydel med tusenvis av innbyggere. Ill.: Peab
 
Bydelen på myra begynner å ta form
JESSHEIM. 900 meter fra rådhuset vokser nå den nye bydelen fram.

Publisert: 10.mai.2017 06:00
Oppdatert: 09.mai.2017 12:53

52 leiligheter ble solgt i 2013. 65 leiligheter blir ferdig nå i mai, og er utsolgt. Det siste byggetrinnet med 103 leiligheter er stipulert ferdig i 2019, fordelt på to salgstrinn. 38 av det første og 20 av det andre er allerede solgt. Bydelen på Gystadmyra virker tiltrekkende på boligkjøpere fra fjern og nær.

SPENNENDE

– Peab Eiendomsutvikling AS startet etableringen av bydelen på Gystadmyra i 2013. Dette har vist seg å være et attraktivt sted å bosette seg for mange, noe som har gjort at også flere andre byggeaktører er kommet på banen her, sier eiendomsmegler Kjetil Ustad i Eie.

Totalt får prosjektet Yesheim 220 leiligheter. Med et gjennomsnitt på et par personer i hver, ender det med over 500 mennesker bare der.

ALLE ALDRE

– Leilighetene spenner fra 36 til 115 kvadratmeter. Hvem er kjøperne?

– De fleste som har kjøpt her er ullsokninger, i alderen 20 til 74 år. De yngste flytter som oftest inn i de minste leilighetene, og de godt voksne kommer hit fra eneboliger etter at barna har flyttet ut fordi de ønsker en lettstelt leilighet med mindre vedlikehold enn et hus. Her er det lavere boligpriser enn i Jessheim sentrum, og Oslo-folk får dobbelt så mange kvadratmeter for pengene sine for nye leiligheter her som brukte der. Det betyr blant annet høyere standard. Beboerne her slipper dessuten den typiske sentrumstrafikken, påpeker han.

ATTRAKTIVT

I den nye bydelen på Gystadmyra er det anslått at rundt 10.000 mennesker etter hvert vil bosette seg. Nærheten til Jessheim sentrum med jernbanestasjon, handle- og kulturtilbud ser naturlig nok mange på som fordeler. Kjellerparkering trekker også opp interessen.

– Vi snakker om en betydelig del av byens befolkning. At Tverrvegen kom på plass gjør avstanden fra sentrum kort. Så er det selvsagt sysselsettingen i området, kanskje spesielt hovedflyplassen og det nye LHL-sykehuset. Flere og flere ser at Øvre Romerike er attraktivt sted å bosette seg på og investere i, understreker Ustad.

TAKTERRASSE

– Blir resten av leilighetene solgt i samme hurtige tempo?

– Salget i slike prosjekter går alltid raskest i starten, men vi har opplevd et jevnt tempo hele veien. Jeg tror alle leiligheten er solgt ganske snart, sier han.

– Den dyreste er 113 kvadratmeter, har en takterrasse på 111 kvadratmeter og koster 7,5 millioner kroner. Hvem kjøper den og de andre store?

– Generelt sett er de solgt til voksne folk som kommer hit etter å ha solgt eneboliger. De andre store leilighetene har takterrasse på 50–60 kvadratmeter. Dette er attraktivt for dem som er vant med store uteområder, påpeker Ustad.

LES OGSÅ: Ny bydel på Gystadmarka i støpeskjeen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
POPLÆRT. - Dette er en populær del av byen å kjøpe bolig i, sier eiendomsmegler Kjetil Ustad i eie.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no