22. okt
NOK EN GANG. Ikke før er første byggefase av Vilberg helsetun over, før det skal rigges på nytt. Ordfører John-Erik Vika innrømmer at i etterpåklokskapens lys så burde kanskje utbyggingen skjedd i en og samme operasjon.
 
Byggearbeidene starter igjen: - I etterpåklokskapens lys ville én utbygging vært det beste
EIDSVOLL. Kort tid etter at roen har senket seg ved Vilberg helsetun, skal byggearbeidene startes opp på nytt.

Publisert: 27.feb.2017 13:33
Oppdatert: 01.mar.2017 15:17

Ordfører John-Erik Vika tar en smule selvkritikk over at utbyggingen ikke ble gjort i ett.

Nylig ble den nye legevakta og åtte nye pasientrom tatt i bruk ved helsetunet. Nå, kort tid etter, skal det snart rigges til på nytt og hele området blir igjen en byggeplass.

LES OGSÅ: Ordføreren klippet snora

ETTERPÅKLOKSKAP

- Hvorfor ble ikke hele utbyggingen tatt i ett når dere visste at det måtte ytterligere utbygging til, ordfører Vika?

- Ja, det er et legitimt spørsmål, og i etterpåklokskapens lys ser jeg at dette nok hadde vært det beste. Men for to år siden viste trenden et annet behov, sier han.

- Kommunen har tidligere uttalt at det er et ønske å ha alle pleietrengende i eget hus, men den leide 22 plasser i private sykehjem. Det ble bygd åtte nye rom ved helsetunet. Hvorfor bygde dere ikke flere når dere først var i gang? Det lå jo i planene at dette skulle gjøres.

- Jeg ser dette kanskje burde blitt tatt i ett, men de åtte nye rommene kan brukes som dobbeltrom til korttidspasienter. Det frigir andre rom til faste beboere, sier Vika.

LES OGSÅ: Bygd nytt for 58 millioner kroner

FORDYRER PROSESSEN

Vika innrømmer at to utbygginger vil bli dyrere enn én.

- Hvor mye fordyrer det byggeprosessen, ordfører?

- Det har jeg ikke noe eksakt tall på, svarer han.

Vilberg helsetun skal bygges ut med ytterligere 16 pasientrom. Helsetunet og bosenteret skal kolbes sammen via en glassgang. Det muliggjør å ta i bruk deler av bosenteret til sykehjem om det skulle bli behov for det.

- Vi tar i så det holder, sier ordføreren.

- Vil ikke dette føre til mangel på omsorgsleiligheter?

- Det skal bygges mange omsorgsboliger i framtida, både i Feiring og i sørbygda. I Sundet planlegges det å bygge omsorgsleiligheter etter Gladbakk-modellen.

LES OGSÅ: Utbygging gir parkeringskaos

GJØR IKKE MYE FOR EN MILLION I DAG

Prosjektleder i Eidsvoll kommune, Steinar Reinsberg, kan heller ikke si eksakt hvor mye dette koster kommunen ekstra, men at det blir betydelig et betydelig merarbeid, er sikkert.

- Vi må rigge både opp og ned én gang til, og blant annet holde administrasjon ved byggeplassen i ett år og ha en kommunal prosjektleder. I tillegg kommer nye anbudsdokumenter. Vi gjør ikke mye for en million kroner i dag, sier han.

I fjor fikk kommunen pålegg fra Mattilsynet om at helsetunets kjøkken må bygges om. Nye regler tilsier at det kjøkkenet ikke lenger følger normen for et storkjøkken.

- Dette pålegget hadde vi ikke da det ble bestemt ytterligere utbygging. Men nå tar vi det i samme slengen, sier Reinsberg.

LES OGSÅ: Skal slippe å bruke hodelykt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no