23. mar
ATTRAKTIVT OMRÅDE. Gausdal Landhandleri vil i løpet av kort tid bestemme seg for hvilken tomt i Eidsvoll de skal etablere sitt neste byggevarehus på. Nabotomta til Circle K på Dal, som eies av Bjørn Dæhlie og Ole Martin Almeli, er ett av tre-fire alternativer per i dag. Gausdal Landhandleri håper å passere halvannen milliard kroner i omsetning i år. – Øvre Romerike er en svært spennende og attraktiv region. Vi ønsker å dominere aksen Oslo-Dombås, sier styreleder Jesper Holte, opprinnelig fra Eidsvoll.
 
Byggeboom gir kamp om byggevarekjempe
DAL. Snart etablerer Gausdal Landhandleri utsalg i Eidsvoll. Nå er bare spørsmålet hvor de havner.

Publisert: 25.apr.2017 15:00
Oppdatert: 25.apr.2017 11:54

– Øvre Romerike er en svært spennende og attraktiv region. Vi ønsker å dominere aksen Oslo-Dombås, og vil være etablert med en ny avdeling i Eidsvoll innen ett år, sier styreleder Jesper Holte i Gausdal Landhandleri til EUB.

SUKSESS

Han kommer opprinnelig fra Eidsvoll, og legger ikke skjul på at det vil være ekstra morsomt å etablere et varehus i hjembygda. At byggevarekjempen er en suksessbedrift levner omsetningsutviklingen liten tvil om. Gausdal Landhandleri passerte 1,2 milliarder kroner i 2016, og veksten har fortsatt inn i 2017. Årsmålet er 1.450 millioner i omsetning. Tallene viser at de ligger meget godt an til å klare dette.

– Nå er målet å passere halvannen milliard for første gang. Vi har god tro på å klare det, poengterer Holte.

LES OGSÅ: Gausdal Landhandleri på intens jakt etter tomt eller egnede lokaler i Eidsvoll

Flere kjemper om signaturen

EUB vet at flere tomteaktører nå kjemper beinhardt for å få Gausdal Landhandleri til å velge akkurat deres areal for sitt neste varehus.

– I Eidsvoll har vi per i dag tre, fire forskjellige alternativer. Saken skal behandles i styret, og vi regner med å ta en beslutning innen to-tre uker, sier Holte.

Han bekrefter at én av tomtene de vurderer er den 35 mål store nabotomta til Circle K, som eies av Bjørn Dæhlie og Ole Martin Almeli. Almeli sier de er i god dialog, men at ingenting er klart per i dag.

– Vi snakker fint sammen, og håper naturligvis at de velger oss, sier Almeli.

Den aktuelle tomta ligger ved starten av Ørn-feltet, og har nærhet til E6. Kompanjongene Dæhlie og Almeli har vært i dialog med aktører som Byggmax og Volvo Truck om etablering på området tidligere, men nå ligger alt til rette for et ja fra Gausdal Landhandleri.

– Det er et hyggelig og bra selskap som jeg tror blir en berikelse for Eidsvoll. For vår del håper vi at dette åpner dørene for at øvrige aktører etablerer seg på resterende del av tomten, skriver Bjørn Dæhlie i en e-post til Eidsvoll kommune.

Konkurrent på Dal

Etter det EUB erfarer er ett av de andre alternativene Gausdal Landhandleri tygger på Dal Handelspark, som planlegges etablert et par hundre meter unna, rett vest for Kolonivegen mellom Montér og E6.

– Hvor nær er Gausdal Landhandleri en etablering i Dal Handelspark?

– Litt unna «skuddhold» fremdeles, dessverre, skriver eiendomsutvikler Tim Holmvik i én SMS.

– Det er massiv utbygging og utvikling på Øvre Romerike. Derfor ønsker vi å etablere oss med enda et varehus der, sier Jesper Holte.

Fakta Gausdal Landhandleri

  • Hovedlager og administrasjonen ligger i lokaler tilknyttet byggevarehuset på Lillehammer.
  • Bedriften har i dag rundt 240 fast ansatte fordelt på 16 byggevarehus
  • Omsatte i 2015 for 1 milliard kroner. Håper å passere halvannen milliard kroner i løpet av 2017.
  • På Øvre Romerike er de i dag etablert på Årnes og Jessheim. I løpet av to-tre uker bestemmer de seg for hvor de skal være i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Byggevarekampen på Øvre Romerike

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no