26. jan
BYGGER UT: Utvidelsen av Non-Schengen Øst fase 2 omfatter et nybygg på ca. 30.000 kvadratmeter knyttet til pir øst. Ill.: Nordic Office of Architecture
 
Bygger nytt for 3,3 milliarder på Gardermoen
1. oktober starter OSL prosjektet Utvidelse Non-Schengen Øst på hovedflyplassen.

Publisert: 12.sep.2018 13:30
Oppdatert: 12.sep.2018 13:42

Prosjektet omfatter 30.000 nye kvadratmeter knyttet til pir øst. Byggearbeidene starter 1. oktober og skal være ferdige i 2022. Prisen på utvidelsen er 3,3 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Avinor.

KNUTEPUNKT

– Utvidelsen er viktig for å videreutvikle hovedflyplassen som et internasjonalt knutepunkt. Den vil gi økt kapasitet og bedre forhold for passasjerer og flyselskaper, og bedre rammevilkår for norsk reiseliv, turisme og næringsliv, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Kapasiteten på dagens område for trafikk utenfor Schengen er 5,5 millioner passasjerer og blir etter utvidelsen om lag åtte millioner.

BLIR ALDRI FERDIGE: OSL en evig byggeplass

– De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen hatt større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette med god infrastruktur er nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, hevder Hasaas.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no