24. apr
SUKSESS: Trysilhus har hatt suksess på Øvre Romerike. Utbyggingen av for eksempel Siggerudhagan fortsetter med full styrke.
 
Bygger og selger fortsatt godt
Rapportene om byggestans i boligmarkedet stemmer ikke for vår region, skal vi tro bransjen.

Publisert: 18.des.2017 15:00
Oppdatert: 18.des.2017 13:35

Salg og igangsetting av nye boliger i Norge var lavere i oktober i år enn i oktober i fjor, melder Boligprodusentenes Forening.

– Hittil i år er det solgt 21 prosent færre boliger enn i fjor, sier adm. dir Per Jæger i en pressemelding.

Salget av leiligheter og eneboliger ligger henholdsvis 35 og 12 prosent under fjoråret.

– Etter sju måneder med nedgang i salget, slår dette ut på igangsettingen, sier Jæger som er bekymret over nedgangen.

IKKE I VÅR REGION

Øvre Romerike er tydeligvis i utakt med gjennomsnittet. Nylig brakte EUB nyheten om at Råholthøyden 3 AS solgte 22 av totalt 35 leiligheter av andre byggetrinn på Stasjonsløkka ved Eidsvoll Verk stasjon. Trysilhus som lenge har bygd i Ullensaker og Eidsvoll hadde et rekordår i fjor med totalt 373 solgte boliger til 1,1 milliard kroner. 2017 startet svært bra for selskapet som bare på Siggerudbråtan og på Vestenga i Eidsvoll bygger 102 leiligheter.

– Har dere merket nedgang?

– Nei, alle de 42 leilighetene på Vestenga er solgt, og av de 60 vi bygger på Siggerudbråtan er 31 ferdige og 24 solgt. De neste 12 begynner vi på i uke 50, sier kommunikasjonsansvarlig Eli Th. Strindeberg.

– Strindberg får følge av andre aktører.

SVART I OSLO

– Da den håpløse Oslo-regelen kom for litt siden ble det svart der nesten over natten. Når det er vanskelig i Oslo flytter aktørene seg nordover og da blir det ekstra trøkk her. Selv om salg tar marginalt lengre tid enn vanlig akkurat nå, er det helt uproblematisk, sier Tim Holmvik i Hobrå Eiendom.

Boligmarkedet på Øvre Romerike har økt 30–40 prosent de siste årene

– Litt svakhet i markedet nå er derfor normalt. Selv med markedskorreksjon på noen få prosent har og får alle som har investert i eiendom en eventyrlig avkastning, påpeker han.

EKSTRAORDINÆRT

Normalt blir det påbegynt 30.000 – 32.000 boliger i Norge årlig. I fjor var tallet 38.000.

– Vi er nå på en ekstraordinær høy peak så det er ingen grunn til å bli kortpustet av fornuftige markedsjusteringer, sier Holmvik som også mener riksmediene har litt av skylden.

– Det er en den reelle årsaken til at boliger nå ligger litt lenger enn vanlig. Når de skriver at det ikke lønner seg å investere, blir naturligvis markedet tregere. Men snart skriver de at det nå er klokt å investere i bolig. Da kommer kjøperne tilbake og omløpshastigheten går ned. Arbeidsledigheten er historisk lav, gjeldsrentene har kanskje aldri vært lavere, kjøpekraften er sterk og troen på fremtiden er sterk. Vi er i en region hvor vi sitter med begge hendene og bena i honningkrukken, understreker han.

LES OGSÅ: Utbyggere i budkrig - nå er barnehagen solgt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no