26. apr
VEL BEKOMME: Senterleder Christin Brandt ønsker Sumo ved partner Finn Axel Rasmussen velkommen til Jessheim storsenter.
 
Bytter ut BMW med sushi
Ved påsketider åpner Sumo sin sjette restaurant i Norge – i Jessheim storsenter.

Publisert: 08.nov.2017 19:00
Oppdatert: 08.nov.2017 15:55

– Vi skal servere typisk sushi, men har også mange varmretter på menyen. Vi kaller konseptet vårt en asiatisk fusion av mat, sier partner Finn Axel Rasmussen.

Restauranten han snakker om skal ligge i dagens BMW-lokaler og nabolokalet som i dag brukes som visningskontor til Skovly-prosjektet.

– Det gir oss 280 kvadratmeter med 110 sitteplasser inne. I tillegg får vi 60–70 plasser ute, sier Rasmussen.

ENDELIG ÅPNING: Skovly er i gang

– Hvor mange ansatte satser dere på?

– 15–20 personer til stillinger som kokker og servitører. Vi har allerede utlyst dem og vi vil gjerne ha lokale folk. I tillegg til restauranten skal vi også drive take away og catering. Det er et stort marked rundt oss for den type drift, påpeker han.

LEKENT

Sushi har tatt Norge med storm de siste årene, og Rasmussen er sikker på at trenden fortsetter.

– Hvorfor Jessheim?

– Vi ser jo den raske utviklingen her og i regionen rundt, og vil være en del av den. Sumo blir et bra supplement til byens eksisterende tilbud, og det bor folk her som vil ta imot vårt lekne og folkelige konsept. Jeg er overbevist om at vi hele bransjen vil vokse på vår etablering, sier han.

Senterleder Christin Brandt tror det er viktig med flere bein å stå på.

– Vi har ikke noen lignende restaurant på Jessheim i dag, faktisk finnes det ikke noe tilsvarende på hele Romerike. Konseptet er kult og maten er god. Vi gleder oss til å få dem på plass, sier hun.

PLANER

Rasmussen og Tore Kværner i HK Eiendom har snakket om Sumo siden i vinter, og den endelige avtalen om å åpne i storsenteret ble signert for et par måneder siden.

LEGO FOR ALLE: Starter lokalt legoland

– Byen vår trenger en større variasjon i restauranttilbudet enn det vi har i dag. Vi har ikke vært gode nok i det jeg kaller sushidelen av bransjen, så det dekker vi inn nå, sier han.

– Du har trua på dette?

– Ja. Vi nordmenn spiser ute oftere enn før, både i privat sammenheng og i forbindelse med jobb, og med stadig nye restauranttilbud som serverer ulik mat vil flere av byens befolkning spise her i stedet for å kjøre til andre steder. Også folk som bor rundt oss på alle kanter vil nyte godt av et bredere tilbud. Vi vet at flere og flere som bruker byens underholdningstilbud går ut og spiser før eller etter, og omvendt. Den koblingen blir bare viktigere og viktigere i en levende by i framtiden, sier han.

POTENSIAL

– Jessheim har blitt veldig mye bedre på bare få år med den store utviklingen som skjer her. Vi ser helt klart et potensial, dessuten regner vi med de mange som kjører forbi hver fredag på vei til hytta. Det tar fire minutter å kjøre fra E6 og hit, og alle de er en stor potensiell kundegruppe som kan stoppe her for å spise, ta med mat eller handle alt det andre de trenger her i byen, påpeker Finn Axel Rasmussen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no