18. jul
Har sagt nei flere ganger. Knut Kopperud (73) har drevet kiosk på Dal siden 1968. Han ser foreløpig ingen grunn til å selge eiendommen. - Kiwi har vært de mest ivrige, sier Kopperud til EUB.
 
Da Kiwi ville kjøpe kiosken til Knut (73) for fem millioner sa han nei. Han er for glad i den til å ville selge
DAL. Kioskeieren har sagt nei flere ganger til matgiganten.

Publisert: 20.okt.2015 14:47
Oppdatert: 27.jan.2017 13:36

Knut Kopperud (73) er så glad i kiosklivet at han har avslått alle bud fra Kiwi på eiendommen.

- De har tilbudt meg fem millioner og ny tomt til kiosken min. Men jeg trives for godt her til det, sier Kopperud.

Som EUB har skrevet jobber Kopperud fra ti til ti hver eneste dag i Kopperud Kiosk & Gatekjøkken på Dal i Eidsvoll. Pensjonisten unner seg kun fri 1. juledag. Nå viser det seg at det er stor interesse for tomta kiosken hans ligger på.

- Det har vært flere henvendelser på eiendommen. Olav Thon Gruppen viste interesse for noen år siden, men da sa jeg bare nei. Kiwi har vært de mest ivrige, sier Kopperud til EUB.

Eiendommen ligger rett ved Dal skole i Hjeravegen 2 og 4, og arealet er på rett i overkant av 6,4 mål. Det har vært stor utbygging i Dal-området de siste årene, men på Kopperud sin eiendommen ligger kun kiosken hans per i dag.

Bud på fem millioner

- Kiwi har vært her flere ganger og spurt. Men de må betale mer enn fem millioner, sier Kopperud.

- Da har budt deg fem millioner?

- Ja, det siste budet jeg fikk for noen måneder siden var på det. I tillegg tilbudte de meg å flytte kiosken opp til en tomt de disponerer i området her. Jeg trives for godt her til å ville flytte på meg. I hvert fall til den prisen, sier Kopperud.

Siden han startet opp med kioskdrift i 1968 har det skjedd mye på Dal. Den gangen var det bakeri, samvirkelag, kafeteria, bensinstasjon, restaurant og hotell i nabolaget. Nå er det matbutikkene som dominerer.

Matkrigen flytter seg

Nylig fikk Rema 1000 grønt lys til å etablere seg i Skinnstudumpa i samme nabolag som Kiwi er i dag.

- Det er rart å tenke på alt som har skjedd i området her, sier Kopperud, som selv har arbeidsuker på 84 timer i kiosken.

Overfor EUB opplyser Alexander Gulbrandsen i NorgesGruppen at de alltid er på jakt etter attraktive tomter til sine butikker.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvem vi er i dialog med eller hvilke tomter vi ser på, men generelt har vi alltid et våkent blikk i forhold til tomter som kan være interessante, sier Gulbrandsen.

Regionsjef Frode Kristiansen i Kiwi Innlandet har tidligere bekreftet overfor EUB at butikken på Dal går svært bra.

- Kiwi-butikken på Dal i Eidsvoll er én av dem som går best på hele Romerike. Lokalene har vært for små en god stund allerede. Nå må vi utvide, og ønsker å gå fra 1.000 til 2.500 kvadratmeter, har Kristiansen uttalt.

Gulbrandsen bekrefter at de jobber videre med ulike planer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no