24. apr
Selfie av glede. Råholt kirke satte uoffisiell rekord i antall besøkende med 330 innenfor dørene søndag. Det fikk presten Lilly Lauten til å ta sitt livs første selfie.Foto: Olav Håkon Mork
 
Da presten så at kirken var stappfull ble hun så glad at hun tok en selfie
RÅHOLT. Presten hadde aldri tatt en selfie, men da kirken var stappfull av 330 små og store bestemte Lilly Lauten seg for å knipse livets første bilde av seg selv med mobilkamera.

Publisert: 14.okt.2015 08:56
Oppdatert: 27.jan.2017 13:33

- Det er flott å kunne sette fokus på det som er positivt. Vi har mange mennesker som kommer til kirken i en tid der det er mye fokus på dårlig kirkesøkning, utmeldelser og uro. Sannheten er at det faktisk kommer masse mennesker til kirken, og vi er en menighet i stor vekst hele tiden. Det er mange mennesker innom i alle livets faser, sier Lauten til EUB.
Søndag var Råholt kirke fylt til randen av 330 mennesker i alle aldrer. Høsttakkefest, utdeling av 4-årsbok, sang fra barnekoret Propell og fem dåpsbarn. Lauten startet som kapellan i menigheten i mars, og ble så glad da hun så det gedigne oppmøtet i kirken at hun bestemte seg for å ta sitt livs første selfie med de frammøtte i bakgrunnen.
LES OGSÅ: Råholts sokneprest Marta Botne valgt inn i Borg bispedømmeråd

Lastet opp på Facebook

«Selfie» er et bilde som en tar av seg selv - typisk med smarttelefon - og laster opp på et sosialt medium. Minutter etter at den populære gudstjenesten var over hadde Lilly Lauten lastet opp bildet på Facebook. Der har nemlig Råholt menighet sin egen side.
- I en tid der særlig media er flinke til å fokusere på alt som er negativt, er det viktig at vi klarer å løfte fram mye av det positive som skjer. Det er stor forskjell på by og land. Her på landsbygda ser vi at folk er glade i kirken og bruker den mye. Vi har tre gudstjenester med 295 mennesker på hver på julaften. I år ble det gjennomført åtte konfirmasjonsgudstjenester for å få plass til alle som ville være med.
Statistikk EUB har fått utlevert viser at antall døpte og konfirmerte har økt i Råholt menighet de siste årene. I 2010 ble 75 døpt, mens tallet var 113 i 2014. I 2013 var det 75 konfirmerte, mens det var 104 i år (se tabell). Tall fra juli viser at 76,6 prosent av befolkningen i Eidsvoll er medlemmer av Den norske kirke (se tabell).

Feiret med selfie

- Og det ville du feire med en selfie?
- For oss i kirken er det viktig å være der folk flest er. Alle er på Facebook, og ved å legge ut innlegg der når vi folk raskt. Vi er fortsatt en svært god kunde av Posten, og sender ut mye informasjon. Men når det skjer noe kan vi legge det ut umiddelbart i sosiale medier.
Hun sier den store tilflytningen til Dal og Råholt bidrar til at de opplever stadig høyere besøkstall og oppslutning rundt kirken.
- Og når blir du kjent som «selfie-presten»?
- Det er i så fall bare morsomt.
LES OGSÅ: Disse ble konfirmert på Øvre Romerike
Den norske kirke
Medlemstallet i Den norske kirke har vært ganske stabilt på Øvre Romerike de siste årene. Gjerdrum (77,2 prosent), Ullensaker (71,7), Eidsvoll (77,9), Nannestad (75) og Hurdal (83,6) er andelen medlemmer i våre fem dekningskommuner.
I Råholt menighet var det 75 døpte i 2010. I 2014 var tallet 113 stykker.
I Råholt menighet var det 85 konfirmerte i 2010, 75 i 2013 og 104 i år.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no