20. jun
 
Dæhlie og familien satser stort i Eidsvoll
Onsdag ble dørene åpnet for den nye Kiwi-forretningen på Råholt med ordfører, sentrale personer i prosessen og hele familien Dæhlie.

Publisert: 15.feb.2018 06:00
Oppdatert: 14.feb.2018 15:09

– Det første eksemplet på at vi kunne gjøre forbedringer her i den nye Kiwi-butikken, kom fra mine foreldre. De mente at det burde være sittekrakker på utsiden av bygget. Det må vi få ordnet, smilte Bjørn Dæhlie da han åpnet det nye Kiwiforretningen onsdag.

– Jeg og kompanjongen Terje Gjeisklid kjøpte bygget i fjor og var veldig usikre på hva vi skulle bruke det til. Vi endte opp i forhandlinger med Norgesgruppen og dermed ble hele førsteetasjen til en Kiwi-butikk, sa Dæhlie.

– Vi har vært rundt omkring i området og leitet etter attraktive lokaler. Dette var perfekt for oss, sa Stig Bratlie, regionsjefen i Norgesgruppen.

– For oss var det sjølsagt viktig å få en tung og sentral aktør inn som leietaker. Derfor var det viktig at Kiwi ville inn på cirka 1500 kvadratmeter. I andre etasje har vi både en frisør, en garnforretning samt et treningssenter. Det som er igjen til utleie er oppunder 500 kvadratmeter, sier Dæhlie.

STUSSLIG MED TOMME BYGG

– Jeg synes det er stusslig med tomme butikklokaler. Jeg har kjørt forbi dette gamle bygget etter Boug og Rosling og har håpet at det skule bli liv og røre i bygget igjen. Nå har jo dette blitt fantastisk, sier ordfører John-Erik Vika.

– Denne utbyggingen er bare starten for sentrumsutbyggingen på Råholt, sier Vika.

SPENNENDE PROSJEKTER

Terje Gjeisklid, som bor på Jessheim, er Nannestad-gutt og har samarbeidet med Dæhlie med flere prosjekter.

– Jeg jobber i firmaet Fundament Gruppen og vi og Bjørn skal bygge mer her på det sentrale Råholt-området. Vi har blant annet kjøpt en stor del av området mellom Trondheimsvegen, Råholtgutua og Råholtveien. Det skal bli veldig spennende å se hva vi kan få ut av det området, sier Gjeisklid.

– Som bank er det viktig å være med på slike prosjekter. Vi har eget kontor og har samarbeidet tidligere med Dæhlie og hans prosjekter. For oss er Øvre Romerike en veldig viktig vekstregion og mange har spennende prosjekter på gang, sier Kjetil Tangre og Hans Petter Mjellvær i Handelsbanken.

VIDAR ER SJEF

Eidsvollingen Vidar Andersen er sjef for den nye Kiwibutikken.

– Sjøl om det ikke er mange meter vi har flyttet har vi fått det mye bedre på denne siden av Trondheimsvegen. Spesielt har vi fått et veldig fint parkeringsområde. Det har vært et morsomt prosjekt å være med på. Jeg har heldigvis også fått en mulighet til å påvirke den del av utformingen. Blant annet mente jeg at vi hadde behov for et eget kundetoalett og det fikk jeg gjennomslag for, smiler sjefen for den nye Kiwi-forretningen.

Fakta

  • Kiwi på Råholt sleit tungt med relativt få parkeringsplasser. Nå har de flyttet noen titalls meter og har 50 parkeringsplasser.
  • Selskapet leier nå 1550 kvadratmeter av eierselskapet.
  • Bygget eies av Bjørn Dæhlies selskap og kompanjong Terje Gjeisklid i firmaet Fundament Gruppen. Areal Bygg har vært entreprenør for ombyggingen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no