17. jul
 
Dæhliestipend til unge idrettstalenter
Årets Dæhlie-stipend ble tildelt Vilde Børseth og Christian Sveen. De mottok 4.000 kroner hver under Nannestadfestivalen.

Publisert: 13.jun.2018 13:00
Oppdatert: 12.jun.2018 10:24

Vilde Børseth går første året på skiskytterlinja ved NTG Lillehammer og er fullt i gang med å jobbe mot målene for neste sesong. Hun har vokst opp på Dal og har etter målrettet og strukturert innsats utmerket seg som skiskytter for Bjerke IL.

Børseth har i løpet av de siste sesongene hatt god framgang og gjennom dette oppnådd gode resulterer både lokalt, regionalt og nasjonalt. Hun kan blant annet vise til 4-plass på både normaldistanse og fellesstart under rulleski-NM i Sirdal høsten 2017. I vinter fikk hun en 9-plass i Norgescuprenn på Voss, i tillegg til å bli kretsmester i Oslo Akershus på begge distanser.

Prisene ble delt ut av Karl Henrik Laache, leder for oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, under Nannestadfestivalen.

– Vilde er opptatt av å bidra til et godt miljø blant skiskytterjentene. Hun har blant annet stilt opp som instruktør under skiskytterkretsens jentesamling i 2017, forteller Laache.

Christian Sveen er første års junior langrennsløper i år, og har virkelig bestemt seg for å satse på ski. Han går for Åsen IL. Forrige sesong hadde han en enorm resultatforbedring, og oppnådde gode resultater både i hovedlandsrennet og i Birken.

– Det er gøy å se at innsats og trening gir resultater. Christian er i en alder hvor svært mange løpere faller ifra, men han har vist en stayerevne og motivasjon som virkelig inspirerer så vel trenere som andre utøvere i klubben. Det blir gøy å følge Christian i kommende sesong, og han virker godt motivert for å legge ned den innsatsen som kreves, sa Laache da prisen ble overrakt.

– Det var veldig gøy at jeg mottok prisen. Jeg har forbedret meg mye siden forrige sesong, så på en måte føler jeg at jeg fortjente prisen, sier Christian Sveen.

Han forteller at han nå satser for fullt videre, og at det ikke kommer til å bli noen avslappende sommerferie.

– Jeg skal ei uke på ferie til Bulgaria, så akkurat den uka kan det jo hende det blir litt mindre trening, sier han.

LES OGSÅ: Åsen IL ble best av dem som vanligvis driver med noe annet enn friidrett

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LANGRENN: Christian Sveen satser på langrenn, og mottok Dæhliestipendet. Her er det teknikktrening. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no