17. jul
DALHEIM. Hurdals sentrum velforening, her ved Oddvar Mack (t.v.) og Reidar Quande, står klare til å overta Dalheim for å drifte det som forsamlingslokale for alle hurdølinger. arkivfoto
 
Dalheim ut for utleie - velforeningen står klar
– Bygderevyen på Dalheim samlet fulle hus. Det er slike ting vi vil bruke forsamlingshuset til, sier Reidar Quade i Hurdal sentrum velforening.

Publisert: 30.jun.2017 06:00
Oppdatert: 29.jun.2017 11:56

Foreningen presset lenge på kommunen for å få overta det gamle forsamlingshuset gratis. Men kommunen vil beholde huset selv og heller inngå en samarbeidsavtale med frivillige lag og foreninger.

– VI HAR PLANEN KLAR

– Jeg dro ned til kommunen for noen uker siden for å snakke med rådmannen om denne saken og ba da om at Dalheim ble lagt ut for utleie, sier Quande.

– Vi har planen klar vi for både økonomi og drift, sier han.

TIL BESTE FOR BEFOLKNINGEN

Quande sier at Dalheim skal brukes til innbyggernes beste og være et åpent forsamlingshus for folk i alle aldre.

– Bygderevyen, som ble oppført her for noen uker siden, er et glimrende eksempel på hva huset kan brukes til. Dalheim skal igjen bli hurdølingenes storstue, sier han.

– Bygningen er stor og gammel og trenger kontinuerlig vedlikehold. Hvordan har velforeningen tenkt å ordne den økonomiske biten?

– Kommunen ønsker å beholde huset, mens vi skal være leietakere. Da er det kommunen som har ansvar for vedlikeholdet. Prisen må diskuteres. Jeg ser også for meg at dette kan løses ved dugnadsarbeid fra velforeningen vår og at dette kan være betalingen for leien.

– Men nå er det jo fritt fram for alle frivillige lag og foreninger å inngå en samarbeidsavtale med kommunen. Vet du om andre interessenter til Dalheim?

– Nei, jeg vet ikke om at vi har konkurrenter, svarer Quande.

NY SKOLE

Da Hurdal skole og kultursenter ble bygget, overtok den som bygdas storstue. Dalheim hadde utspilt sin rolle, men Quande, og flere med ham, mener at det fortsatt er stort behov for et alternativ til den nye skolen – at Dalheim kan bli et mer folkelig samlingssted.

Forsamlingslokalet Dalheim ble bygget i 1924, etter initiativ fra Hurdal Musikklag. I 1974 ble stedet overdratt til kommunen for 1 krone.

LES OGSÅ: Vil ikke gi bort Dalheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no