20. okt
SKISSE. Slik ser utviklerne for seg Dalkrysset Handelspark. Her er også den nye rundkjøringen på Kolonivegen tegnet inn.
 
Dalkrysset handelspark møter enorm interesse i markedet
DAL. Den planlagte handelsparken ved Dalkrysset er snart fylt opp av interesserte aktører.

Publisert: 16.jan.2017 14:49
Oppdatert: 01.mar.2017 11:03

Bare få måneder etter EUB avslørte planene om Dalkrysset Handelspark, har eiendomsutvikler Tim Holmvik i Hobrå eiendom signert intensjonsavtaler med flere store handelsaktører som vil drive forretning der.

- Hvilke selskaper er disse?

- Vi kan ikke gå ut med navn ennå, men planene har blitt svært godt mottatt i markedet. Onsdag skal vi møte et stort norsk familieeid konsern som sannsynligvis ønsker å ta et mastergrep om hele parken for å drive den største virksomheten der. Hvis de sier ja til å gå videre, blir det enklere å sette i gang, hvis ikke må vi fortsette arbeidet mot de ulike aktørene, påpeker han.

- Vil de kjøpe hele Dalkrysset Handelspark?

- Kanskje. Uansett er dette en stor aktør som blir retningsgivende for den videre utviklingen der.

- Når får vi navn på aktørene?

- I begynnelsen av andre kvartal, sier Holmvik.

MØBLER, BYGG, HAGE, MAT

På skissen over fotavtrykket til handelsparken, er det oppført bransjene møbler, byggevarehus, matvareforretning og hagesenter. I tillegg til en hurtigmatrestaurant og bensinstasjon.

- Men dette er bare fotavtrykket, her kan det bli flere etasjer med næringslokaler. Kanskje opp mot 30 meters høyde. Denne skissen er bare en visualisering av hvordan vi tenker oss handelsparken, sier Holmvik.

Han understreker at fellesnevneren for aktørene er en publikumsmagnet, altså matbutikken som kommunepolitikerne har sagt ja til.

- Den trekker et stort publikum mandag til fredag, så stort at det danner grunnlaget for de andre.

SENTRALT

- Hva ser interessentene i Dalkrysset Handelspark?

- De forstår at dette er et naturlig stoppested mellom Oslo og Hamar, og de ser nærheten til E6. Her er det rett inn og rett ut igjen, sier Holmvik.

- Hva med kundegrunnlaget?

- Flere stiller seg selvsagt det spørsmålet. Men vekst avler vekst, og de vet selvsagt at parken med disse ulike aktørene vil tiltrekke seg kunder. Vi ser nå dessuten starten på en enorm vekst på aksen Dal-Råholt-Eidsvoll Verk, og vi merker et enormt påtrykk fra næringsliv av nasjonal størrelse. Dessuten posisjonerer nå også små og mellomstore boligaktører seg i tillegg til de store, og det ser jeg også som et positivt tegn. Jeg tror denne aksen kommer til å fordoble seg i løpet av ti år, og det starter nå. Det blir enormt mange aktiviteter her i årene framover, understreker han.

LES OGSÅ: Vil til Dalkrysset

OMKJØRINGSVEI

På skissen er det inntegnet en ny rundkjøring på Kolonivegen, og en veistubb til tomtegrensen i nord.

- Er dette omkjøringsvegen rundt Råholt?

- I alle fall kan det være starten og slutten på en. Vi har spilt inn muligheten til kommunen som er velkommen til å bruke den som et påkoblingspunkt. Men diss to prosjektene lever hver for seg, så vi venter uansett ikke på dem, sier Holmvik.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no