21. jul
PARTY: Neste helg er det spillparty i Letohallen. Da skal det spilles i ett sett fra fredag kveld til mandag morgen. Illustrasjonsfoto: Gigacon
 
– Vi tror at framtida vår ligger i gaming og e-sport
Har du tenkt å sove bort neste helg, er ikke Letohallen stedet for deg. Der holder de det gående med spillfestival fra fredag kveld til mandag morgen.

Publisert: 19.sep.2017 17:00
Oppdatert: 19.sep.2017 18:23

Tusen deltakere har allerede meldt seg – og det er nesten fullt hus. Det opplyser Renato Mahmutagic, eventmanager i Gigacon, som er arrangør av spillfestivalen.

FJERDE GANG, MEN FØRSTE GANG I LETOHALLEN

Gigantfesten, som starter 29. september, arrangeres for 4. gang, men det er første gang i Letohallen. Mahmutagic forklarer det slik:

– Vi ønsket å finne et sted som ligger sentralt plassert og klikket litt rundt. Vi fant Letohallen med god parkering, hotell, bare en kort kjøretur fra Oslo og rett i nærheten av Gardermoen. Ledelsen for Letohallen var meget positiv, og neste helg er vi klare for å ta imot drøye 1000 deltakere. Det kommer folk fra hele Norge og fra utlandet. Men de fleste kommer fra Østlandet, nærmere bestemt Akershus og nærområdet til Letohallen.

LAN-KONKURRANSER

Folk tar med seg sine egne PC-er, kobler seg opp og deltar i LAN-konkurranser – det vil si at de konkurrerer med andre som befinner seg innenfor husets fire vegger.

– I år utvides vår satsing med flere LAN-turneringer, som er premierte turneringer med lav terskel for alle nivåer. Målet vårt er å samle gjengen, ha det moro og ha muligheter for å finne flotte premeier på toppen av det hele. Vi tror at framtida vår ligger i gaming og e-sport, sier Mahmutagic.

Bak arrangementet står det mange frivillige hjelpere og det er jobbet med planlegging i to måneder.

RIGGING I GOD TID

Det er mye som skal rigges og mange brikker som skal være falt på plass før dataspillerne kan innta Letohallen neste fredag. Nettverk skal kobles opp, og kabler skal trekkes på kryss og tvers.

– Hittil har dette vært et årlig arrangement, men nå håper vi at det kan bli to ganger i året. Hvis det blir så vellykket i Letohallen som vi tror det vil bli, ligger stedet godt an til at vi kommer tilbake, sier Mahmutagic.

HOLDER HUSET

Tone Føleide Sandvold er salgs- og markedssjef i Best Western Hotell Letohallen. Hun sier at dette er en spennende, ny sak for dem.

– Jeg må understreke at vi bare holder huset. Det er Gigacon som har alt det andre. Vi har godt igjen med hotellrom, for denne gjengen som kommer hit, sover ikke. De spiller seg gjennom flere døgn, men crewet og arrangørene har bestilt hotellrom. Høstferien er en fin tid for oss å ha slike arrangement, sier Føleide Sandvold.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SPENNENDE: Tone Føleide Sandvold, salgs- og markedsjef i Best Western Hotell Letohallen, synes det skal bli spennede å huse et stort spillarrangement.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no