20. aug
MOBIL KONTAKT. Grete Valberg i hjemmetjenesten i Ullensaker kommune kan kommunisere med de eldre via sin mobile enhet.
 
De eldre får også elektroniske dørlåser
JESSHEIM. Ullensaker kommune er også i oppstartsfasen med å implementere elektroniske dørlåser.

Publisert: 05.apr.2017 14:30
Oppdatert: 05.apr.2017 14:50

– Det er våre behov som skal styre hva vi skal ta i bruk fra velferdsteknologien, ikke hva markedet tilbyr, sier Svein Sikle, prosjektleder i DGI.

Brukerne av trygghetsalarmene vil få disse elektroniske dørlåsene. Dette er en lås som gjør at hjemmetjenesten kan låse opp dørene med mobiltelefonen, i stedet for dagens løsning med nøkkelbokser. Målet med velferdsteknologien i de kommunale helse- og omsorgstjenestene er å understøtte helsepersonell i deres daglige virke og derved frigjøre tid til omsorg og menneskelig kontakt.

NY PLATTFORM

Kommunene valgte i 2016 IT-løsninger for sin nye plattform for moderne velferdsteknologi. Dette er valgt fra Hospital IT, og avtalen er på 22 millioner kroner over sju år. Avtalen gir nye muligheter, og innebærer blant annet at det er slutt på analoge signaler/systemer og manuelle oppdateringer. Elektroniske dørlåser vil også bidra til at man unngår at nøkler blir borte. Undersøkelser viser at 80–90 prosent ønsker å leve livet i sitt eget hjem, framfor i institusjoner. De nye digitale løsningene skal bidra til å gjøre dette mulig.

LES OGSÅ: Ønsker seg flere elsykler til eldreomsorgen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no