18. jul
Sprek: Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) tar seg gjerne en sykkeltur, også til jobben i hovedstaden.
 
Helt i eliten med sykkeldusj, sykkelgarasje og støtte til piggdekkjøp
Akershus fylkeskommune er best i klassen med sin sykkelsatsing. Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) feirer med å sykle 70 kilometer til jobb.

Publisert: 03.mai.2018 19:00
Oppdatert: 03.mai.2018 21:21

– Vi må naturligvis markere denne utnevnelsen. Jeg sykler fra Eidsvoll til Oslo på jobb mandag, sier Salvesen til EUB.

Samme dag vil han og de ansatte i fylkeskommunen få egen sykkelfrokost på jobb. Arbeidsgiveren vil også spandere sykkelstell for å skape vårklare sykler, samt dele ut sykkeljakker og hjelmbeskyttere.

Langt framme

– Vi ligger langt framme på dette og har mange fasiliteter som bidrar til økt aktivitet blant de ansatte, sier Salvesen.

Sykkelvennlig arbeidsplass er en sertifiseringsordning i regi av Syklistenes Landsforening hvor både private og offentlige virksomheter har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige og få rådgivning om tilrettelegging slik at flere velger sykkel til jobb.

Akershus fylkeskommune har nå, som første fylkeskommune i landet, blitt sertifisert som sykkelvennlige arbeidsplass. De har med det fått et synlig bevis på at de legger godt til rette for ansatte som velger aktiv transport til og fra jobb. Hele 40 prosent mener at arbeidsgivere ikke gjør nok for at ansatte skal sykle til jobb, viser en nasjonal undersøkelse i regi av Syklistenes Landsforening.

Ved å legge til rette for at flere sykler til jobb, bidrar virksomheten til å vise miljøansvar og bedre helse hos ansatte, i tillegg til styrket bunnlinje ved reduksjon av sykefravær.

Ønsker å være forbilde

– Som regional sykkeltilrettelegger i Akershus ønsker vi å framstå som et best mulig forbilde og referansested for andre som ønsker å satse. Denne sertifiseringen er motiverende. Den byr på et konkret, strukturert verktøy som er flott å bruke for å sikre god tilrettelegging for sykkel på arbeidsplasser, kommenterer Rune Winum, seksjonsleder for idrett, friluftsliv, frivillighet og folkehelse i fylkeskommunen. Her er noen av sykkelfasilitetene fylkeskommunen tilbyr sine ansatte:

  • Vaskeplass med sykkeldusj.
  • Egen sykkelgarasje med økt kapasitet fra 18 til 55 plasser.
  • Egen sykkelmekkeplass.
  • Tørkeskap for klær.
  • Garderober med låsbare skap, dusjer og badstu.
  • Økonomisk støtte til kjøp av piggdekk.

De ansatte kan i tillegg bake inn en ukentlig treningstime som er inkludert i arbeidstiden til å sykle til og fra jobb.

– Mange bedrifter er allerede flinke til å tenke på denne måten, mens flere kan la seg inspirere. Tilrettelegging for sykling til og fra jobb gir en solid folkehelsegevinst, sier Lars Birger Salvesen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no