20. nov
HÆRVERK: Blomster ble revet opp og krakker knust. FOTO: Privat
 
De fikk Sundet til å blomstre - i natt ble det rasert
Nyplanta blomster er revet ut av kassene og sittekrakker knust i Sundet natt til lørdag. Nå fortviler dugnadsgruppa.

Publisert: 28.jul.2018 20:57
Oppdatert: 28.jul.2018 21:21

– Her har mange mennesker stått på til langt på natta og på fritid si for at Sundet skal være pent for alle som bor her. Og for de som kommer til Eidsvoll som turister. I natt var det hærverk i Sundet, og vi er både lei oss og en smule sinte og forbanna for å si det pent, skriver ildsjeler fra gruppa "Vi som vil at Sundet skal blomstre" til EUB.

Gir seg ikke

Da de kom til sentrum lørdag morgen lå jord og blomster strødd og kastet utover, og en av krakkene rasert.

– Jeg synes selvfølgelig det er trist, og en veldig umoden oppførsel av de som har gjort det, sier Marit Villmo, leder for forskjønningsgruppa.

Med de gir seg ikke av den grunn.

– Vi er ti personer som har stelt med beplantningen denne varme sommeren, og har fått så mange trivelige tilbakemeldinger at vi vet at folk har satt pris på blomstene. Det er bare noen få som har ødelagt, så vi gir ikke opp av den grunn, sier Villmo.

Stor dugnad

Det som ble ødelagt i natt kom i stand søndag 13. mai. Da var det stor dugnad i Eidsvoll sentrum for å få det til å blomstre i Sundet - bokstavelig talt. Det var facebookgruppa «Vi som vil at Sundet skal blomstre» sammen med Bli Med som sto bak.

Her ble det blant annet satt ut flere store blomsterkasser, som er vannet, stelt, gjødslet og passet på gjennom hele sommeren av lokale ildsjeler. Det ble også satt ut flere krakker og sittegrupper.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no