17. jul
LIKTE IKKE. Daglig leder Lena Mutlak på Steinerskolen.
 
De kom til tagging og hærverk på skolen
FINSTAD. Natt til torsdag ble det utført hærverk på Steinerskolen.

Publisert: 28.apr.2017 18:00
Oppdatert: 28.apr.2017 17:12

– Den første som kom på skolen torsdag morgen kom til masse ølflasker og søppel i skolegården. Det var også tagget i skolegården, og et bordtennisbord var ødelagt. Dette var ikke noe hyggelig, sier Lena Mutlak, daglig leder på Steinerskolen.

Hun sier de rutinemessig alltid innleverer politianmeldelser ved hærverk på skolen. I dette tilfellet tok russen raskt grep, ryddet opp og vil erstatte bordtennisbordet. Dermed får ikke saken noe videre etterspill.

– Det lå også igjen en del russekort på skoleplassen, og vi har vært i kontakt med Eidsvoll videregående skole i kjølvannet av hendelsen, sier Mutlak.

Etter det EUB er kjent med skal Eidsvoll-russen ha gjennomført sitt tradisjonelle rebusløp onsdag. Det er ikke kjent hvem som skal ha stått bak hærverket og taggingen på Steinerskolen. Men Eidsvoll videregående skole tok umiddelbart tak i saken.

– Vi ble orientert om hendelsen, og jeg innkalte russestyret umiddelbart. De fikk i oppgave å kontakte ledelsen ved skolen. Det ble også gitt beskjed om at de skulle rydde opp etter seg på skolen, sier Odd Cato Rynning, assisterende rektor på Eidsvoll videregående skole.

POLITIET: – Fortjener ros

– Vi hadde to oppdrag på selve rebusløpet. I det store og det hele opplever vi at det var få hendelser og at russen oppførte seg bra denne dagen. I forhold til hærverket og taggingen på Steinerskolen har vedkommende sagt seg villig til å erstatte det ødelagte bordtennisbordet. I tillegg har russen vært på skolen og vasket bort taggingen selv. Dette fortjener de ros for, sier Mariann Sletten Høva, konstituert politiførstebetjent ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no