15. des
 
Team Rundstjøli var ikke med for å vinne, og gjorde det heller ikke
138 ivrige sportsfiskere var å se på Hurdalssjøen på søken etter den største abboren lørdag.

Publisert: 11.sep.2017 14:00
Oppdatert: 11.sep.2017 14:30

Med abborfylte Hurdalssjøen som arena kunne ikke forholdene bli stort bedre da NM i abborfiske gikk av stabelen.

– Det er morsomt å gjøre noe annet enn bare trolling. Dessuten er det et bra tiltak fra de som arrangerer, så da må vi støtte opp om dette, sier hurdølingen Espen Knai.

IKKE MED FOR Å VINNE

Knai og lagkameraten, Lars Jordahl, fra Skjetten fra laget Team Rundstjøli, er erfarne med trollingfiske av ørret på Mjøsa. De har deltatt på mange trollingkonkurranser gjennom årenes løp, abbor har det derimot vært lite av.

– I dag skal vi fiske litt dypt. De som fisker mye abbor har et fortrinn; de kan teknikkene og de ulike agnene. Espen er vokst opp i området her, så det er her fordelen vår ligger, smiler Jordahl.

Vinnersjansene var de to fiskerne noe usikre på.

– Vi er ikke her for å vinne, bare for å delta. Og når det gjelder fisking, så kan man ha flaks. Treffer man en god plass så er jo det fint.

– Nå skal vi se hvor alle kjører, og så skal vi legge oss der det ikke er folk, avslutter Knai før han og lagkameraten går i retning mot båten.

Regndråpene og den tunge disen over vannet satte åpenbart ingen demper på deltakernes fiskeglede og konkurranseinstinkt. Da startskuddet gikk av kjørte de mange båtene i full fart over sjøen på jakt etter et passelig sted å kaste ut snøret.

Overveldet og takknemlig

NM-konkurransen i abborfiske ble arrangert for første gang i år. 138 påmeldte fra hele landet, enten med båt, kajakk eller stående på land, gjorde arrangementsansvarlig, Oddvar Henriksen, fra Villmarksbutikken både overveldet og takknemlig.

– Det å skape aktivitet – det er kjempeviktig. Vi må nemlig prøve å fornye bransjen. Få fram flere som har lyst til å fiske, ikke bare de som har gjort det hele livet. Rekruttering er vi veldig opptatte av.

– Abbor er en art som er ganske lett å få. Det kreves ikke at man må være proff. Her har man folk i kano, kajakk, familiebåter samt profesjonelle som reiser rundt med fiskebåter. Vi er opptatte av at vi får det så kommersielt som mulig, slik at alle får vært med, sier Henriksen.

DIGER ØRRET I MJØSA: Yrkesfiskeren fra Nord-Norge fikk sin største fiskeopplevelse i Eidsvoll

Vinnerne

Topp 3 senior:

  • Lag Explore Finskogen i seniorklassen fikk smykke seg med tittelen som norgesmestere i abborfiske med en totallengde på 191 cm.
  • 2. plass: Team Fast Fisk, lengde: 179 cm.
  • 3. plass: G&T Team, lengde: 166 cm.

Største fisk:

Senior

  • Rolf Magnus Grenberg fra Kongen av Rapala fanget største fisk (44 cm) i seniorklassen.

Junior:

  • Lukas Oterholdt ble vinner av individuell klasse og største fisk (27 cm).

 
VINNER I JUNIORKLASSEN: Lukas Oterholdt ble vinner individuelt og fanget største fisk i juniorklassen. Foto: Privat.
VINNER I SENIORKLASSEN, STØRSTE FISK: Rolf Magnus Grenberg fra Kongen av Rapala dro opp en abbor på 44 cm og ble dermed vinner i seniorklassen. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no