24. apr
AKSJON TANNKLINIKK: Nannestad tannklinikk ble også i fjor foreslått nedlagt. Da samlet Petter Gulbrandsen (t.v.) og Morten Marthinsen fra Nannestad bygdeliste inn 1000 underskrifter fra innbyggere som vil beholde klinikken i Nannestad.
 
Inviterer til debattmøte om framtida for Nannestad tannklinikk
NANNESTAD: Mandag 16. oktober inviterer Nannestad bygdeliste til innbyggermøte om framtida til Nannestad tannklinikk i Nannestad kommunehus.

Publisert: 15.okt.2017 12:00
Oppdatert: 15.okt.2017 12:12

Akershus fylkeskommune, som driver Nannestad tannklinikk, ønsker en ny struktur for tannklinikkene. Det kan bety nedleggelse av Nannestad tannklinikk.

– Pasientene er hovedsakelig barn og unge som har rett på gratis tannlege. Fylkestinget i Akershus har bevilget 20 millioner til ny tannklinikk i Eidsvoll for å bedre situasjonen for pasientene der. Fylkesrådmann i Akershus, Tron Bamrud, ønsker at klinikkstrukturen på Øvre Romerike deles på to tannklinikker på henholdsvis Eidsvoll og Jessheim, noe som betyr slutten for klinikken i Nannestad. Alternativ to er at Nannestad tannklinikk opprettholdes, sier Petter Gulbrandsen, nestleder for Nannestad bygdeliste.

Denne saken skal behandles politisk i Hovedutvalget for kultur, frivillighet og folkehelse i fylkeskommunen den 17. oktober,

UNDERSKRIFTER

Nannestad bygdeliste samlet i fjor inn over 1000 underskrifter fra innbyggere som vil beholde Nannestad tannklinikk etter at klinikken ble foreslått nedlagt. Da ble saken utsatt. Etter at det nå er foretatt en utredning står klinikken igjen i fare for å bli nedlagt.

DEBATT

Mandag blir det paneldebatt i storsalen i kommunehuset hvor spørsmål som hvordan sikre en bærekraftig tannhelsetjeneste som ivaretar pasienter, elever, miljø, foresatte og et godt faglig miljø, og hvilke samfunnskostnader påfører Akershus fylkeskommune innbyggerne i Nannestad dersom Nannestad tannklinikk nedlegges skal diskuteres.

I PANELET

Fra Akershus fylkeskommune er direktør for tannhelsetjenesten, Kirsten Nerheim Ahlsen, overtannlege for Øvre Romerike, Geir-Ove Norum, fylkesordfører Anette Solli og varafylkesordfører Lars Birger Salvesen invitert.

I tillegg er medlemmene av Hovedutvalg for kultur, frivillighet og helse i fylkeskommunen invitert.

LES OGSÅ: Nannestad tannklinikk kan bli lagt ned

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no