15. des
RØDGRØNT. Aps Einar Madsen, Sps John-Erik Vika og SVs Torleif Hamre vil nå ha med seg MDG. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Den rødgrønne styringskoalisjonen frir til Miljøpartiet De Grønne

Publisert: 05.sep.2017 11:30
Oppdatert: 05.sep.2017 11:49

Den rødgrønne koalisjonen i Eidsvoll kommunestyre har henvendt seg til MGD i håp om å skape en flertallskoalisjon igjen.

Da Hilde Vibeke Stoltenberg i mars meldte seg ut av Arbeiderpartiet, ble det politiske flertallet i kommunestyre forrykket. Nå forsøker de rødgrønne å få med seg Miljøpartiet De Grønn for igjen å sikre seg en flertallskonstellasjon.

– Vi har fått en henvendelse som vi vil diskutere innad i partiet. Vi har ikke avvist tilbudet, kommenterer lederen i Eidsvoll MDG, Hans Petter Sveen.

MDG er imot eiendomsskatt og har hatt samtaler også med den opprinnelige opposisjonen i kommunestyret.

– Vi gikk til valg på den saken, og håper å slippe skatten i hvert fall i denne perioden, sier Sveen.

– Bortsett fra det ser jeg ingen store saker som skulle hindre et samarbeid med Ap/Sp/SV.

– Men vi ønsker at både posisjonen og opposisjonen i kommunen skal komme i gang med det grønne skiftet, og der er vi er mye enige både med Venstre og Sp, sier Sveen.

– Henvendelsen til MDG er ikke noe nytt. Vi har snakket med partiet helt fra i april, kommenterer lederen i Eidsvoll Ap, Ole Guttorm Brenden.

– For mer er det først og fremst viktig å skape et flertall rundt budsjettbehandlingen, kommenterer varaordfører Einar Madsen (Ap).

– Vi holder døra åpen også for Venstre, og kanskje enda flere partier, sier han.

– Jeg har en avbalansert holdning til eiendomsskatt. Det er ingen som ønsker å innføre den hvis vi kan unngå det, og vi har vedtatt å sette ned et finansutvalg som skal se på løsninger. Uansett er det ikke aktuelt å innføre eiendomsskatt før i 2019, påpeker Madsen.

Bak kulissene i Eidsvoll-politikken: Spillet om ordføreren

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no