21. nov
SISTE: Bjørn Hoff blir den siste lensmannen ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.
 
Den siste lensmannen i rekken
I mars låses døra til lensmannskontoret i Nannestad for siste gang. Bjørn Hoff (59) blir dermed den siste lensmannen i Nannestad og Gjerdrum - en historie som er kjent helt tilbake til 1475.

Publisert: 11.feb.2018 15:00
Oppdatert: 11.feb.2018 15:26

Bjørn Hoff blir den siste lensmannen ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor når Ullensaker lensmannsdistrikt overtar som lokalkontor for Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker kommuner.

– Det er jo litt vemodig å være siste lensmann i ei bygd. Jeg ser imidlertid muligheter med at det blir et nytt politi som skal betjene de tre kommunene, at det skal bli et bedre politi etter reformen, sier Hoff.

Nannestad og Gjerdrum kommuner vil nå tilhøre Ullensaker lensmannsdistrikt. Selv går Hoff til jobb i Geografisk driftsenhet hos Øst politidistrikt i Lillestrøm, hvor han skal jobbe med lederstøtte.

GODE RESULTATER

Han påpeker at dette lensmannskontoret historisk sett har produsert veldig gode resultater.

– Kontoret har hatt svært gode resultatoppnåelse innenfor straffesaksbehandlingen. Dette er et arvestykke jeg tok over etter min forgjenger Jan Kittelsbye. Vi har hatt høy oppklaringsprosent og kort saksbehandlingstid gjennom alle år. Sånn sett er det jo litt vemodig at man legger ned. Det er mye følelser i dette, og det er jo spesielt med så mange år med lensmannsvirke at jeg er den siste lensmannen i ei bygd. Ingen andre reformer har rokket ved dette tidligere. Det siste av litt størrelse som påvirket dette kontoret et vel sammenslåingen med Gjerdrum i 1964, sier Hoff.

VARIERTE OPPGAVER

Han har hatt mange forskjellige oppgaver i Politiet.

– Jeg har gjort mye forskjellig og har aldri vært på samme sted så lenge som i Nannestad, hvor det jo har blitt tolv år. Det har vært et godt miljø, og interessante oppgaver. Det er hovedgrunnen til at jeg har blitt så lenge. Samarbeidet med Nannestad og Gjerdrum kommuner har også vært utrolig bra, med ordfører, rådmenn, barnevern, og skoler. Det har vært korte linjer. Dette har vært avgjørende for at vi har lyktes, sier Hoff.

NYE JOBBER

Han opplyser at de fleste ansatte ved kontoret får nye jobber hos Ullensaker lensmannsdistrikt på Jessheim. Det er i dag til sammen om lag 16 årsverk ved kontoret.

Selv har han røtter til Nannestad, hvor hans far er født og oppvokst.

– Det betyr at mye av slekta mi bor i Nannestad, sier han.

Han er selv født og oppvokst på Eidsvoll Verk hvor han også er bosatt nå. Fritiden vier han i all hovedsak til familie, trekkspill og hestehold.

ALLSIDIG

Hoff har hatt mange forskjellige stillinger i Politiet. Etter endt politiskole har han tjenestegjort ved ulike avdelinger, ordenstjeneste, Havnepolitiet og kriminalavdelingen, i Oslo politidistrikt. I tillegg har han hatt mangeårig tjeneste i både Justisdepartementet og Politidirektoratet før han fikk jobb som lensmann i Nannestad.

LES OGSÅ: Hoff søkte ikke på stillingen som lensmann i Ullensaker lensmannsdistrikt

 
NY LENSMANN: Bjørn Hoff ble i 2006 tilsatt som ny lensmann i Nannestad og Gjerdrum.
FAKSIMILE: EUB 12. juli 2006
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no