22. okt
HANDELSPARK. Eiendomsselskapet Dalkrysset vil bygge en stor handelspark ved E6 på Dal. Ill.: Dronegutta/Goldbox
 
Den største handelsparken mellom Oslo og Hamar
DAL. Planlegger utbygging for over 500 millioner kroner.

Publisert: 05.okt.2016 16:40
Oppdatert: 27.jan.2017 14:35

200 meter nord for rundkjøringen over E6 på Dal, på venstre side av Kolonivegen like før innkjøringen til Montér, vil eieiendomsselskapet Dalkrysset as bygge en 30.000 kvadratmeter stor handelspark til mye over 500 millioner kroner.
- Hvis politikerne og administrasjonen i Eidsvoll kommune virkelig vil, og fylkesmannen sier ja, kan folk kjøpe julegavene sine der i 2018, sier eiendomsutvikler Tim Holmvik i Hobrå Eiendom.
Han har fått i oppgave av eierne å utvikle prosjektet som av interesserte aktører beskrives som en enestående mulighet.
LES OGSÅ. Eidsvolls politikere vil ikke ha Rema 1000 på Dal

HANDEL

65 mål av den 70 mål store eiendommen er i kommuneplanen satt av til plasskrevende næring.
- Hvilke aktører skal etablere seg der?
- Jeg kan ikke gå ut med navn ennå, men flere store bedrifter i bransjer som møbler, byggevare, restauranter og dagligvare vil gjerne være med og er svært positive til å etablere seg i Eidsvoll, sier Holmvik.
- Hva betyr plasskrevende næring?
- I realiteten bare hagesenter, store bilserviceanlegg og byggevarer. Kommunen har utelukket detaljnæring på eiendommen, men det fører til at ingen aktører vil etablere seg der. Disse bedriftene er avhengige av en publikumsmagnet av typen dagligvareforretning. Hvis en slik kommer på plass, blir kundegrunnlaget stort nok for de andre til å satse. Og det har de sagt seg villige til. Nå er det opp til kommunen å jobbe for dette, påpeker han.
- Hvor mange arbeidsplasser kan det bli her?
- Rundt 300, sier Holmvik.
LES OGSÅ: Eierne vil ha fem etasjer, naboene sier nei

UNIK BELIGGENHET

Han sier denne eiendommen en av de aller beste å etablere handelsvirksomhet på nord for Oslo.
- E6 går 50 meter unna. Alle sørfra som skal på hyttene sine i Trysil, Hafjell og Lillehammer passerer der to ganger i helgene. Når de kommer til Dal er det slutt på køen fra Oslo, det er tid for tissepause og helgehandel. Det blir ikke bedre enn dette, påstår han.
- Og dette vet bedriftene som vil etablere seg der?
- For å si det slik, de investerer ingenting hvis de ikke vet at de kan tjene penger. Det er plass til bare én slik handelspark mellom Alna og Hamar, og den kan komme på Dal, sier han.

POLITIKK

Ingenting er avklart, og planene må gjennom både kommunepolitikk og administrasjon. Holmvik skal i møte med dem 17. oktober.
- En slik handelspark vil vel ta livet av Eidsvoll Amfi?
- Nei. Vi må slutte å tenke på dagen i dag. Den enorme veksten i Ullensaker gjør at særlig Råholt og Dal får en eventyrlig befolkningsvekst i løpet av noen få år. Dermed kommer også behovet for flere handelsbedrifter. Dessuten vil Dalkrysset betjene mange tusen mennesker som eller bare ville kjørt forbi Eidsvoll. slutter Tim Holmvik.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no