19. jul
NABOPROTESTER: Flere naboer har reagert på politiets planer på den regulerte barnehagetomta ved Dal stadion. Anne Marie Bækkelund, Hjørdis Sagen, Tor Knudsen, Hans-Petter Rustad, Tone Volden, Erling Sagen, Oddny Sagen, Veronica Christensen, Torbjørn Christensen og Lene Lynch visste ingenting om planene. –
 
Derfor protesterer naboene mot politiet
Den planlagte familieenheten på Dal vekker reaksjoner blant flere naboer. De er redde for at en realisering av planene kan gi økt trafikkbelastning i området og en sjenerende brakkerigg.

Publisert: 22.jun.2017 14:00
Oppdatert: 22.jun.2017 18:04

Politiets utlendingsenhet (PU) skal etablere en familieenhet med kapasitet på minst tre barnefamilier.

Enheten er planlagt ferdigstilt til høsten, og politiet ønsker å opprette den nye enheten i Hellestadvegen 1 på Dal. De har vært i dialog med Eidsvoll kommune, og onsdag behandlet de saken i et ekstraordinært formannskapsmøte. EUB har sett flere av protestskrivene naboer har sendt til Eidsvoll kommune.

Fortvilte naboer

– Jeg kan ikke se at alle involverte naboer, deriblant Hellestadgangen Huseierlag, Hellestadvegen Huseierlag, Dal vel og Dal IL er informert. Nabovarsel må sendes på nytt til disse, med klagerett på 14 dager. I en sak av denne størrelsen og som berører lokalbefolkningen kan ikke Eidsvoll kommune, politiet og Sweco bare informere de aller nærmeste boenhetene, skriver én av naboene.

Torsdag kveld er naboer og andre interesserte invitert til et informasjonsmøte i sakens anledning på Dal Grendehus.

Politiets utlendingsenhet har forsikret at det forventes lite støy og at enheten ikke vil påvirke nabolaget i særlig grad. I én av naboprotestene EUB sitter på kommer det fram bekymring om trafikksikkerhet ved etablering av familieenheten.

– Dette vil føre til mer trafikk i området, både personbiler, utrykning og store lastebiler for varelevering. Krysset ved tomta Hellestadvegen/Haslervegen er bussholdeplass for små skolebarn som venter på skolebussen. Dette er et trafikkfarlig kryss, og dette må utbedres med skikkelig bussholdeplass, og gangveg langs Hellestadvegen, skriver naboen.

– Omfattende ulemper

– Er det en institusjon, ett fengsel, en bolig, tre boliger, kommer det sikkerhetsgjerde, hva er det som egentlig kommer på Hellestadvegen 1 på Dal, skriver en annen nabo.

– Det er av vår vurdering omfattende ulemper og ingen fordeler ved å omregulere tomten til ønsket formål (...). Bakgrunn for vårt kjøp av eiendommen var at tomten i nærheten var regulert til barnehage. Hadde det ligget en reguleringsplan til et ut utlendingsinternat til grunn kan vi med sikkerhet si at vi ikke ville ha kjøpt hus i området, skriver en tredje nabo.

LES OGSÅ: Informasjon på overtid

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no