21. nov
FROKOST. Verken Benjamin Furuseth (t.v.), Magnus Bakken eller Sigurd Skatvedt hadde spist før de dro på skolen. De satte derfor stor pris på frokosten som ble servert på skolen.
 
Derfor sto frokosten og ventet på elevene da de kom
NANNESTAD. Da elevene ved Nannestad videregående skole ankom skolen onsdag sto frokosten og ventet på dem.

Publisert: 15.apr.2016 09:50
Oppdatert: 27.jan.2017 14:06

- Dette var genialt. Det ble jo en god start på dagen, sier Benjamin Furuseth.

Selv hadde han ikke spist frokost før han dro på skolen.

- Jeg tror det er greit å spise litt før man skal på skolen. Det må jeg prøve å bli flinkere til, sier han.

Også Magnus Bakken og Sigurd Skatvedt hadde droppet frokosten før de reiste til skolen.

- Mat er en god start på dagen, og det hadde jo ikke gjort noe om det var sånn hver dag, sier Bakken og viser til frokostbordet som for anledningen var dekket av personer fra Scandic Oslo Airport.

- Mat hjelper på konsentrasjonen, så det er nok greit å spise litt før skoledagen begynner, sier Skatvedt.

LES OGSÅ: Satser på langrenn i skibygda Nannestad

UNGE SPISER MINDRE BRØD

13. april feiret alle Scandic-hoteller over hele landet Den nasjonale frokostdagen for å sette søkelys på frokost og viktigheten av en god start på dagen.

- Vi serverte frokost til elevene på Nannestad videregående skole for å garantere dem en god start på dagen. Frokost er for mange dagens viktigste måltid, og vi i Scandic tar frokosten på alvor, sier Niklas Lindström, hotelldirektør hos Scandic Oslo Airport & Scandic Gardermoen.

Han viser til en undersøkelse om nordmenns frokostvaner utført av Norstat i forbindelse med frokostdagen

- Et representativt utvalg på 1.000 personer ble spurt. Undersøkelsen viser interessante funn, blant annet at mange unge dropper brødskiva til frokost. Bare 16 prosent av de under 30 år spiser brød til frokost hver dag, mot 60 prosent blant dem over 50 år. Én av ti unge spiser aldri brød, sier Lindström.

LES OGSÅ: Nannestad-laget på tredje plass i NM for kokk- og servitørelever

50.000 VELGER PØLSE

Han forteller også at undersøkelsen viser at rundt 50.000 nordmenn spiser pølse på bensinstasjon til frokost i løpet av en vanlig uke.

- Scandic har også nylig lansert en egen nettside, frokosten.no, som er dedikert 100 prosent til frokost. Der kan man blant annet også finne gode tips til hvordan man lager en god matpakke, sier Lindström.

- VIKTIG MED FOKUS PÅ FROKOST

- Det er veldig flott med fokus på viktigheten av å spise en sunn frokost. Det er en fin start på dagen, og viktig for å holde skoledagen ut, sier Margrethe Hammer Mobæk, assisterende rektor ved Nannestad videregående skole.

Hun ser samarbeidet skolen har med hotellene i distriktet som veldig verdifull.

Nettopp Scandic Oslo Airport skal til høsten ta imot to nye lærlinger fra restaurant og matfag ved Nannestad videregående skole.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no