20. jul
PICKNICK. Eidsvoll 1814 inviterer søndag til picknick i parken. Det loves mye sol og mye moro, og bak det hele står Tore Innstøy fra Eidsvoll 1814, papirkunstner Natalia Strenkova, Torbjørn Ellingsen fra Eidvoll 1814. Foran fra venstre sitter Lissen Lundberg og Astrid Galstad, begge fra Eidsvoll 1814, og Vidar Pettersen.
 
Det er vårslipp i parken med poesi i lufta
EIDSVOLL VERK. Det er ikke så mange parker i Eidsvoll, men den bygda har, er desto mer historisk og praktfull. Søndag inviterer Eidsvoll 1814 til picknick på den grønne matta rundt Eidsvollsbygningen.

Publisert: 18.mai.2017 06:00
Oppdatert: 18.mai.2017 06:50

Det var Vidar «Peters» Pettersen og samfunnskontakt i Eidsvolls 1814, Astrid Galstad, som hver for seg kom på ideen om et slikt vårslipp i parken. En dag traff de hverandre og dermed var det hele i gang.

Søndag er det klart for et helt nytt arrangement, som de håper kan bli en årlig affære.

PAPIRKUNST OG POESI

Astrid Galstad sier at museet gjerne vil at folk skal bruke den fine parken.

– Det er viktig å skape møteplasser i den voksende sørbygda, og med dette arrangementet gjør vi parken kjent for nyinnflyttere. En picknick er et utmerket måte å treffe andre på.

Søndag har de lagt opp til et bredt program som skal treffe alle aldersgruppe.

– Det blir musikk, poesi, kreativitet og skaperglede. Natalia Strenkova, en kreativ og nyinnflyttet eidsvolling, skal lede barneverkstedet. Sammen med henne kan barn i alle aldre lage lekre og morsomme papirhatter, forteller Galstad.

STABBE OG AMUND – RUNE OG SIGMUND

«Peters» Pettersen har jobbet hardt og skaffet til vege musikere som de fleste i Eidsvoll kjenner til.

– Amund Maarud og Tom «Stabbe» Stalsberg kommer i tospann. Rune Melby og Sigmund Gundersen skal spelle, forteller Peters, som selv skal holde poesien levende ved å lese fra boka som han skal lansere 17. juni, også det på Eidsvoll 1814.

Fotoutstilling er det også blitt plass til.

– En dag jeg var ute i området rundt bygningen, traff jeg på en kar som heter Harald Opheim. Han er oppvokst i Eidsvoll og er en god fotograf. Han fortalte at han hadde lyst til å fotografere de gamle industribygningene her på Verket, og ut av det har det kommet noen fantastiske bilder. Disse skal stilles ut i parken, og Haaken Eric Mathiesen vil komme å fortelle om den tidligere industrivirksomheten i bygningene.

På toppen av det hele kommer matblogger Kristin Jøtun og skal pynte sine fantastiske muffins.

– Vi ser med glede på det om folk vil bidra selv. Ta gjerne med et dikt eller ei lita vise fra skrivebordsskuffen og ta en liten framføring i velvillige omgivelser. En av intensjonen er at det skal ligge et snev av poesi over hele arrangementet i parken denne søndagen, hvor værutsiktene etter sigene, er de beste, sier Torbjørn Ellingsen i Eidvoll 1814.

– Når folk oppdager hvor fint det er i parken, Galstad - er du ikke redd for et renn av folk til enhver tid med dertil hørende slitasje på den grønne gressmatten?

– Nei. Parken har blitt brukt av mange gjennom tidene, og vi har ennå ikke opplevd hærverk.

LES OGSÅ: – Ved Eidsvollsbygningen var det nærmest en lang sti med pokestops

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLEDER SEG. Astrid Galstad og Vidar Pettersen har pyntet seg til picknick i parken på søndag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no