16. jul
KOKES: For noen dager siden varslet Nannestad kommune om at de som bor i Trugstad-Fagerli-området måtte koke drikkevannet på grunn av forurenset vann. Illustrasjonsfoto
 
Det var trolig vanntyver som forurenset drikkevannet i Holter
Kilden til forurensning av drikkevann for Trugstad-Fagerli-området er sannsynligvis funnet. Det er funnet spor etter noen som har koblet seg på det kommunale vannforsyningsnettet.

Publisert: 24.okt.2017 12:37
Oppdatert: 24.okt.2017 13:56

Det melder Nannestad kommune på sin hjemmeside. Det opplyses at kommunens mannskaper de siste dagene har jobbet med å lokalisere kilden til forurensing av drikkevann for området Trugstad-Fagerli.

Beboere i området har den siste tida vært nødt til å koke vannet.

– Det er tatt utvidede prøver av drikkevannet samtidig som kommunens mannskaper har satt i gang tiltak for å rette opp i problemene. Onsdag denne uken ble det observert at noen har koblet seg til det kommunale vannforsyningsnettet i området for å hente ut vann. Vi antar det er snakk om fylling av gjødselspreder eller sprøyte aggregat da det var tydelige spor i området, opplyser Bente Huseby, virksomhetsleder kommunal drift, på kommunens hjemmeside.

Nede i en kum ble det observert at noen hadde tilkoblet seg brannventilen for å hente ut vann.

– Det å koble seg til kommunal vannledning på denne måten påfører kommunens innbyggere en unødig helserisiko, og er uakseptabelt. I tillegg henter man ut vann fra ledningsnettet uten å betale for det, og overlater regningen for vannet til resten av kommunens innbyggere. Om liknende tilfeller blir avdekket i kommunen framover, vil de uten unntak bli politianmeldt. Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette har medført for innbyggerne i området, sier Huseby.

LES OGSÅ: Bor du i disse områdene i Nannestad, må du koke vannet 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no