18. jun
 
Dette inneholder den nye helsebydelen
JESSHEIM. 600 arbeidsplasser flyttes til den nye helsecampusen i Ullensaker – med LHLs nye sykehus og helsehus. Nå foreslår LHL å lage et nasjonalt senter for hjertekirurgi samme sted.

Publisert: 15.jun.2017 16:30
Oppdatert: 15.jun.2017 15:03

– Vi har foreslått for Helse Sør-Øst at det skal være et nasjonalt hjertekirurgisk senter her. Det kan eies og drives av de regionale helseforetakene, eller så kan vi gjøre det, hvis de vil det og vi får på plass en samarbeidsavtale, sier Are Helseth, medisinsk sjef i LHL.

Ved nyttår skal både det nye sykehuset – der LHL er leietaker – og helsehuset på samme tomta stå ferdig.

Det er hektisk aktivitet på byggeplassen. Slik blir det når 37.000 kvadratmeter bygningsmasse i to store bygg reises og ferdigstilles.

Arbeidene startet i september for snart to år siden. Den gangen var det skog og en grønn lunge på den opprinnelige blålystomta i bybildet.

EUB ble med og fikk se de nye bygningene fra innsiden da stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen og resten av Høyres helsefraksjon på Stortinget besøkte byggeprosjektet.

For LHL har det vært og er viktig å finne stadig nye bein å stå på. Bein som skal gi økonomisk bærekraft i årene framover.

Trening for hjertekirurger

– På det hjertekirurgiske senteret kan kirurgene fra alle de stedene i landet hvor det til daglig er for lite å gjøre, komme og få volumet sitt noen måneder i året. Så er det tilbake igjen i sitt område og vil være svært kvalifisert til å ta imot dem som kommer akutt, poengterer Helseth.

Hittil har ikke planene blitt mottatt med åpne armer i Helse Sør-Øst. Men i LHL har de ingen planer om å gi seg. På den nye helsecampusen på Jessheim skal det jobbe cirka 600 personer totalt – 450–500 i LHL-systemet og nærmere 150 i kommunenes nye helsehus. Her er noe av innholdet i Jessheims nye helsebydel:

  • LHL samlokaliserer hjerte- og lungemiljøene fra Feiringklinikken og Glittreklinikken. De samlede investeringene i LHL-sykehuset utgjør 1,4 milliarder kroner.
  • Det interkommunale helsehuset ligger inntil, og vil kunne dele funksjoner som pasienthotell med møterom, bildediagnostikk med røntgen, ultralyd, CT og MR-tjenester, terapibasseng og treningsarealer, spisesteder og andre tjenestetilbud.
  • Sykehuset blir et bygg med fire bygningskropper. Sykehuset vil inneholde blant annet seks operasjonsstuer og fem angiolaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer og totalt 280 sengerom fordelt på hotell- og sykehusdelen.

– Vil være viktig aktør

  • Det nye sykehuset vil bestå av fire klinikker; Medisin, Kirurgi, Invasiv kardiologi og rehabilitering og livsstil.
  • Sykehuset forventes å ha cirka 30.000 besøkende per år.

– LHL er definitivt en stor og viktig kompetansearbeidsgiver i vår region, og jeg tror de vil få en betydelig større betydning i årene framover for alle våre kommuner rundt Gardermoen, sier stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H).

LES OGSÅ: Derfor slutter LHL-sjef Hege Lundring etter ett år

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VINDUER. Det er lagt stor vekt på lyse flater og mange vinduer i det nye sykehuset.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no