20. jul
Presenterte produktet: Her har Johan Nielsen i AS Plastron akkurat vært i møte med Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp). Der presenterte han rensemetoden Oxyl-Pro Clean, som kan komme til å etterfølge Poolsan i svømmeanleggene i grunnlovsbygda.
 
Klor eller Poolsan? Nå kommer et tredje rensesystem på banen
Lenge har klor og Poolsan vært de aktuelle alternativene som rensemetode i svømmeanleggene. Nå stuper desinfeksjons-middelet Oxyl-Pro Clean inn i kappløpet.

Publisert: 07.feb.2018 06:00
Oppdatert: 07.feb.2018 06:19

– Vi har registrert utfordringene som har vært med badevannet i Eidsvoll. Vårt produkt er 100 prosent miljøvennlig, inneholder verken klor eller tungmetaller og er godkjent brukt for økologisk landbruk, sier Johan Nielsen i AS Plastron, som har produktet Oxyl-Pro Clean i sin portefølje.

Ifølge Nielsen kan produktet brukes til alle typer desinfisering i bygg, på skip, ved gårder, foredlingsprosesser for mat, i lukkede og åpne fiskeoppdrettsanlegg og flere andre bruksområder.

Desinfeksjonsmiddelet er laget av stoffer med næringsmiddelkvalitet, og er godkjent i Norge av Mattilsynet, i Storbritannia av HSE og i EU av ECHA. Produktet skal forhindre bakterievekst og biofilm i hele vannrørsystemet, og tar sikte på å desinfisere alt vann.

Store utfordringer

– Produktet inneholder ikke metaller, og vil naturlig brytes ned til oksygen og vann, som gjør det til ett av de mest miljøvennlige desinfeksjonsmidlene på markedet. Det vil heller ikke føre til noen forandringer i lukt, smak eller utsende på vannet, sier Nielsen.

Eidsvoll kommune kan se tilbake på en tid med store utfordringer i svømmeanleggene. Nå skal alle steiner snus for å finne en varig løsning. Norconsult skal utarbeide en rapport – både for å finne svar på hva som har gått galt og gi anbefalinger om veien videre. Sannsynligvis tar politikerne en endelig avgjørelse på kommunestyremøtet 6. mars.

Fem ukers leveringstid

EUB treffer ordfører John-Erik Vika (Sp) like etter at han har hatt møte med folkene bak produktet.

– Etter denne presentasjonen ser vi lys i tunnelen i forhold til å kunne kutte ut kjemikalier i bassengene våre. Produktet er testet og brukt i Karmøy kommune, og de kan vise til gode resultater. Nå får vi tilgang på en testrapport. Dette arbeidet vi skje parallelt med vår egen undersøkelse som vi har gående. Slik jeg vurderer det er Oxyl-Pro Clean med som et aktuelt valg som rensesystem for oss i fortsettelsen, sier Vika.

Nielsen opplyser at det må påregnes en fem ukers leveringstid etter en eventuell bestilling. Prislappen kommenterer han ikke, men Nielsen forsikrer at de vil være konkurransedyktige sammenlignet med konkurrerende leverandører.

Fakta Oxyl-Pro Clean

  • Bruker hydrogenperoksid som aktivt desinfeksjonsmiddel, men det pakkes inn i små kapsler som kun aktiveres og åpnes ved kontakt med spesifikke biologiske markører
  • Dette fører til at hydrogenperoksiden kun slippes ut når og hvor det er nødvendig.
  • Resultatet er et desinfeksjonsprodukt som kan brukes i store nok mengder til å fjerne 100 prosent av biofilmen i systemet.
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PoolSan: Det er fortsatt PoolSan i Eidsvollhallen og Råholt Bad.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no