19. sep
 
Dette møter 510 elever om noen dager
Et kraftig snøfall i februar gjorde at skoletaket knelte. Provisoriske støttestolper ble satt opp, men FAU ved skolen reagerer kraftig på at ikke mer er blitt gjort.

Publisert: 07.aug.2018 06:00
Oppdatert: 06.aug.2018 15:50

I alt er fire klasserom utstyrt med de provisoriske støttestolpene. Dette er en uholdbar situasjon for skolens elever og ansatte, mener FAU-lederne Christian Bendz og Rita Andersson Omvik.

MANGE SPØRSMÅL

– Dette er en forsikringssak. Det burde vært satt i gang umiddelbare strakstiltak. At det har gått så lang tid uten at noe har skjedd er veldig svakt, understreker de og stiller samtidig flere spørsmål:

– Skolen har stått tom i hele sommer. Hvorfor har ingenting skjedd?

– Hva skjer ved neste snøfall?

– Hvordan påvirker dette

undervisningen?

– Må det en ulykke til før det reageres?

Etterlyser handling

– Driftsstyret har fattet et vedtak om hva de forventer fra kommunens side. Denne har ikke blitt lyttet til, hevder Christian Bendz.

FAU-lederen ved Maura skole er for øvrig Nannestad Høyres ordførerkandidat, men understreker at han her uttaler seg utelukkende som FAU-leder.

– Driftsstyret etterlyser en plan fra kommunen, og ikke minst handling. Forsikringsselskapet skulle ha sørget for midlertidige brakker eller paviljonger. Da dette ikke har blitt gjort burde kommunen lagt ut for et midlertidig, sikkert alternativ.

– Klasserommene hadde vært brukbare hvis de hadde vært reparert, men utfordringen er hvor elevene skal være under en reparasjon som må komme. Da trenger man alternative rom/brakker som ikke er på plass.

– RETT OG SLETT TRIST

Nestleder i FAU, Rita Andersson Omvik, påpeker at det er snakk om et bygg som huser over 500 barn. I tillegg kommer 40–50 ansatte.

– Det er rett og slett trist. Jeg er også spent på hvordan foreldrene vil reagere på dette. Jeg tror faktisk ikke at alle er klar over hvordan forholdene på skolen er, sier hun.

ØNSKER SEG NY SKOLE

FAU-lederne mener tiden nå er moden for å bygge en ny skole.

– Både ute- og inneområdene er allerede for små. I 2008 ble det satt opp brakker som midlertidige klasserom. Disse er fremdeles i daglig bruk, forteller de.

– Vi kan ikke fortsette å sende elever på en gammel skole som er for liten, der taket ramler ned. sier Christian Bendz og Rita Andersson Omvik.

– Skal sørge for at elevene lider minst mulig.

Virksomhetsleder i Nannestad kommune, Bente Huseby, uttaler seg generelt om saken:

– Skaden ble meldt til forsikringsselskapet i mars. I samråd med takstmann og Lett-Tak A/S er konklusjonen at taket må

åpnes. Dette har ikke blitt gjort på grunn av sen snøsmelting samt ferieavvikling hos forskjellige aktører. Det er også mulig at fuktskader var årsaken til hendelsen, sier Huseby.

– Det er mange aktører som må på banen i en slik sak. Tidsbruken har ikke vært urimelig, men kommunen har purret på takstmann og forsikringsselskap, hevder hun.

– Status er at taket må åpnes med takstmann og Lett-Tak A/S til stede. Ved utbedringen vil det bli oppsatt brakker. Vi skal sørge for at elevene lider minst mulig i denne prosessen, understreker Huseby.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FARLIG: – Disse metallkonstruk­sjonene kan ikke stå upolstret i et klasserom med et tjuetalls barn, påpeker Rita Andersson Omvik.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no