22. nov
DIGG. Frokostquesadilla med egg og bacon.
 
Digg start på dagen med frokostquesadilla
NY DAG. Hvordan man starter dagen er viktig. Riktig ben ut av senga, et smil til speilbildet og en digg frokost. God morgen!

Publisert: 20.mar.2017 13:13
Oppdatert: 21.mar.2017 09:50

Jeg er ikke et morgenmenneske. Det er det nok flere i min familie som lett kan skrive under på. Jeg var nok et enkelt barn, som elsket å sove lenge. Usikker på hvor enkel tenåring jeg var, siden jeg alltid svarte bekreftende på at jeg var våken. Uansett hvor våken jeg faktisk var. Derfor er det deilig å være voksen, hvor jeg i to av ukas sju morgener kan bestemme selv når dagen starter. Det snodige er nå at jeg våknet tidligere og tidligere – i helgene. Er det et alderstegn? Et tydelig tegn på at pensjonsalderen nærmer seg for hver morgen? Vi sover i snitt bort en tredjedel av hvert døgn, selv om det er feil å si at vi sover det «bort». Det er ikke bare toppidrettsfolka som er avhengig av restitusjon. Hjernen og kroppen vår trenger søvn. Så sov med god samvittighet. Nyt morgenen når du selv bestemmer at den er, og spis en digg frokost!

Du trenger

  • 8 skiver bacon
  • 4 stk. medium store tortilla
  • 2 stk. avokado i skiver
  • 4 stk. egg
  • 1 dl ferdigrevet ost
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Stek bacon til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. (Jeg sverger til å steke bacon i stekeovnen. Jeg legger bacon på bakepapir på en stekeplate. Stek på 220 °C i seks minutter.) Grovhakk baconet.

2. Legg en tortilla i en varm og tørr stekepanne.

3. Skjær avokado i to og så i skiver. Legg på skiver av en halv avokado langs kantene av den ene halvsiden.

4. Knekk ett egg og ha på den samme halvsiden (avokadoen hindrer at det renner ut i pannen).

5. Dryss over bacon, pepper og ost, og brett den andre halvsiden over.

6. Stek på lav varme i ca. 10 minutter, eller til quesadillaen har en gyllen farge og egget har stivnet.

Quesadillaen er ferdig. Legg den over på en skjærefjøl og skjær den i fire. Passer veldig godt i matpakken eller som en enkel kvelds- eller lunsjrett.

Er du mer tradisjonell i matvegen kan du prøve Odas saftige havrerundstykker eller disse eltefrie garantert sprøe bagettene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no