17. jul
DIGITALT: McDonalds på Jessheim er med i et prøveprosjekt der kundene kan bestille maten sin via digitale tavler, og senere få den servert.
 
Digital bestilling og bordservering
Marché ga opp Norge, og Burger King flytter inn i deres lokaler – blant annet på Kløfta. Konkurrenten McDonald’s er nå i ferd med å ta grep for å styrke sin posisjon.

Publisert: 29.jan.2018 17:00
Oppdatert: 26.jan.2018 14:34

Konkurransen i hurtigmatmarkedet har vært knallhard i en årrekke, og tilspisser seg nå som Burger King tar over lokalene etter Marché veikroer som ga opp å drive veikroer i Norge. Hurtigmatkjeden McDonald’s med 36 drivethru-restauranter landet over lanserer nå planer for flere filialer og en annen type drift.

– Inkluderer dette flere restauranter på Øvre Romerike?

– I første omgang åpner vi drivethru-restauranter på Sola og Svinesund i år. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hvilke planer vi har verken på Øvre Romerike eller andre steder, annet enn at vi alltid ser etter gode plasseringer for restauranter både med tanke på trafikkgjennomstrømning og antall mennesker som bor i området, sier kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald’s.

BORDSERVERING

Det restaurantkjeden allerede har begynt med for å møte økt konkurranse, er prosjektet som nå er under utprøving blant annet på Jessheim nord – digital bestilling og bordservering. Alle som har vært innom restauranten har sett tavlene der kunden selv bestiller mat og drikke.

– Vi innførte dette som en test før jul. Tavlene er en direkte kommunikasjon mellom kundene og kjøkkenet, men kundene kan selvsagt bestille mat ved disken som før hvis de ønsker. Bordservering er nytt i Norge, og går ut på at kundene får servert maten ved bordet der servitøren finner riktig bord basert på blåtannteknologi, påpeker han.

Disse to konseptene er fortsatt i testfasen, basert på gode resultater i utlandet.

– Hvis dette blir en suksess her, kan det bli utvidet til flere steder i landet, sier Lødding.

REDDET RESTAURANT FRA KONKURS: Ciao Bella fortsetter

– Hva er oppfatningen deres om dette så langt?

– Vi synes det er interessant å teste dette på Jessheim, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger allerede. Vi kommer til å teste dette grundig og over en lengre periode før vi konkluderer, og setter pris på tilbakemeldinger fra kundene som benytter seg av tilbudet.

IKKE FÆRRE ANSATTE

– Betyr digitale tjenester færre ansatte i restaurantene og overgang til roboter?

– Nei. Dette handler ikke om nedbemanning, snarere tvert imot. Slike systemer gjør at de ansatte har mulighet til å være mer i kontakt med kundene ute i gjesteområdene. Det vil alltid vært viktig for oss å kunne se kundene i øynene, så det kommer vi til å fortsette med også fremover, sier Erik Lødding.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no