20. jul
 
DNB stenger filialer
31. mai er siste dag for DNB i Eidsvoll sentrum og i Nannestad.

Publisert: 18.jan.2013 07:23
Oppdatert: 27.jan.2017 10:42

Sammen med banklokalene forsvinner også minibanken og nattsafen på de to stedene.

– Vi kaller ikke dette nedleggelser, men samordning. I dag har vi bank i butikk, nettbank, andre elektroniske løsninger og kundeservice som er tilgjengelig døgnet rundt. Dessuten har bruk av kontanter avtatt. Dette gjør at færre og færre oppsøker banklokalene eller gjør uttak i minibanken, sier distriktsbanksjef Kenneth Andersson.

– Vi har målinger som viser at 52 prosent av kundene besøker et bankkontor maksimalt én gang i året. Vi må tilpasse oss det endrede markedet, samordne driften og jobbe smartere, påpeker han.

Jobb ved andre kontorer

DNB har også en gang tidligere vedtatt å legge ned banken i Eidsvoll sentrum Sundet. Den gangen ble det så store protester at banken snudde.

Distriktsbanksjefen tror det blir mindre støy denne gangen.

– Folks bankvaner har endret seg, og jeg tror ikke det gjør så mye om folk kjører litt lenger når de først setter seg i bilen for å oppsøke banken, sier han.

Følelser

De ansatte er orientert om nedleggelsene, og distriktsbanksjefen innrømmer har vært en del følelser i sving.

– Men de ser den bankverdenen vi lever i, sier han.

I dag er det fire ansatte både i Eidsvoll og i Nannestad. Ansatte i Sundet blir overført til kontoret på Råholt. De ansatte i Nannestad blir trolig fordelt på flere av kontorene på Øvre Romerike. Nedleggelsen i Eidsvoll ble vedtatt i bankstyret denne uka. I Nannestad er det formelt sett representantskapet som må godkjenne avviklingen fordi det betyr at DNB ikke lenger har noe kontor i kommunen.

Velger Gjerdrum

Banken sier altså farvel til Nannestad, men blir værende i Gjerdrum som er en langt mindre kommune.

– Vi ser på Nannestad ut fra en langsgående akse der innbyggerne kan benytte bankkontor både på Råholt, Jessheim, Gardermoen og Gjerdrum. Vi betrakter Gjerdrum som næringsmessig mer utviklet enn Nannestad, som er en mer utpreget bokommune, sier distriktsbanksjef Kenneth Andersson.

DNB har i dag 77 ansatte på Øvre Romerike, fordelt på kontorer på Jessheim, Gardermoen (2), Årnes, Eidsvoll, Råholt, Nannestad og Gjerdrum.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no