20. jun
 
Dobbelt rasjon fra Vinmonopolet, elg ved Festiviteten og Amundsens nordpolekspedisjon
En elg besøkte Festiviteten i 1943.

Publisert: 11.mar.2018 09:00
Oppdatert: 09.mar.2018 13:22

HEL RASJON FRA VINMONOPOLET: 26. februar 1943: I en meddelelse fra Vinmonopolet framgår det at i salgsperioden mars-april i år blir dobbelt rasjon av brennevin og svakvin i forhold til ordningen før nyttår, altså enten to flasker brennevin eller fire flasker svakvin. Utenlandsk brennevin som konjakk, likører, genever, o.s.v. selges ikke i denne rasjoneringsperiode, og det samme gjelder sterke viner.

Nytt denne gang er at personer hvis etternavn begynner med A-K må foreta sine kjøp i tiden 1. til 27. mars. Etter denne tid er merkene foreldet. Personer med etternavn L-Å må gjøre innkjøp i tiden 29. mars til 30. april.

EN ELG

5. mars 1943: En elg tok igår en liten svipptur nedom Eidsv. verk. Den beså sig ved Festiviteten men gikk ikke inn. Den vendte etter en stund tilbake til skogen.

NORDPOLSEKSPEDITION

8. mars 1918: Roald Amundsens Nordpolsekspedition. Starter muligvis i mai, senest i juni.

Roald Amundsen har i den sidste tid opholdt sig paa vestfronten, hvor han har viet de forskjellige aeroplantyper et indgaaende studium. Han agter at medføre aeroplaner eller hydroplaner paa sin Nordpolsekspedition.

Ekspeditionen starter i Kristiania, men skal indom Bergen for at komplettere beholdningerne. Derfra gaar reisen videre nordover langs Norges kyst og østover langs Sibirien forinden kursen sættes mot Nordpolen.

SALG AV EIENDOM

8. mars 1918: Eiendomshandler: Lyshaug i Nannestad er av Hermand Røtterud solgt til Olaus Krogsrud med avling, besætning og redskaper for kr. 24,000. Skovly i Ull. er av Olaf Olsen solgt til Ole Hansen for kr. 3000. Nygaard i Ull. er av o.r.sagfører C. Gimse solgt til K. Wiste for kr. 6500. Grøndal i Ull. er av Conrad Nummestad solgt til Gilbert Nerdrum med endel løsøre for kr. 60,000.

LES OGSÅ: Gutta på tur med ski på brøytekantene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no