17. jun
 
Dobling i antall sykkeltyverier i Ullensaker
119 sykler er meldt stjålet i Ullensaker i år. På samme tid i fjor var antallet stjålne sykler 44. Eirik Bjørk Halvorsen fikk heldigvis igjen sykkelen sin.

Publisert: 16.aug.2018 06:00
Oppdatert: 16.aug.2018 07:58

Femtenåringen Eirik Bjørk Halvorsen fikk sykkelen sin frastjålet utenfor Bowlingen på Jessheim tidligere i sommer.

– Jeg ble lei meg, og irritert, sier Eirik, som er en aktiv skiløper, men bruker sykkelen til å trene og sykle Ungdomsbirken.

Flittig bruk av sosiale medier, og hjelpsomme medborgere, gjorde at sykkelen til slutt ble funnet.

– Mamma la det ut på Facebook, og jeg på Instagram, og så var det noen som ringte mamma og sa de hadde funnet sykkelen, sier Eirik.

Jessheim peker seg ut

Det er mange sykkeltyverier om sommeren, og vårt distrikt er langt ifra noe unntak.

– For vårt ansvarsområde er det Jessheim som peker seg klart ut, sier Øyvind Kværner, seksjonsleder for straffesaker Ullensaker lensmannsdistrikt.

Antall tyverier doblet

Politiet mener også å se at den varme sommeren vi har hatt, har ført til enda flere sykkeltyverier enn vanlig.

– Det er en tydelig oppgang av antallet anmeldte sykkeltyverier denne sommeren, sammenlignet med foregående år, forklarer Kværner.

I år har det hittil blitt anmeldt 119 sykkeltyverier i Ullensaker, mot 44 på samme tidspunkt i fjor, og ifølge politiet skjer det flest tyverier på Jessheim.

Flere sykler i omløp

Årsakene til dette kan være mange, og politiet nøler med å med å konkludere.

– Man skal være forsiktig med å spekulere i årsaker til dette, men det kan hende årets vår og sommer har gjort at langt fler har valgt sykkel som alternativt framkomstmiddel. Det har muligens ført til flere sykler i omløp, og dermed større tilgjengelighet, forklarer Kværner.

Finner dem hos kriminelle

Mange sykler kommer aldri til rette, selv om facebook-gruppene for «tapt og funnet» er smekkfulle av sykler. Noen av syklene blir gjenforent med eier, fordi gode naboer averterer og tar vare på sykler de finner. Andre igjen, finner politiet hos kriminelle.

– De som kommer til rette, gjør ofte det i forbindelse med at syklene avdekkes i forbindelse med andre straffbare forhold, ved at politiet ransaker personer som har begått annen kriminalitet, forteller Kværner.

– Noter rammenummeret

Politiet bruker ikke store ressurser på sykkeltyverier, men hvis de først finner sykkelen din, må den være meldt stjålet.

– Det oppfordres til å anmelde forholdet, slik at f.eks. rammenummeret kan registreres og dermed muliggjøre tilbakelevering til eier etter funn, sier Kværner, før han legger til:

– Er du glad i sykkelen din, så noter rammenummeret.

anmeldte sykkeltyverier Ullensaker

  • Hittil i 2018: 119
  • Samme tid 2017: 44
  • Samme tid 2016: 58
  • Samme tid 2015: 75
  • Samme tid 2014: 74

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no