25. jun
NY PRIS: Fra 2. desember dobles parkeringsgebyrene på Eidsvoll og Eidsvoll verk stasjon.
 
Dobler parkeringsgebyret på stasjonene
2. desember innføres nye priser for å parkere ved stasjonene Eidsvoll og Eidsvoll verk.

Publisert: 16.nov.2017 11:00
Oppdatert: 16.nov.2017 12:55

2. desember dobles prisene for å parkere ved stasjonene Eidsvoll og Eidsvoll verk. Prisen på pendlerparkering øker fra kr. 50,- til kr. 100,- per 30-dagersperiode. Prisen på dagparkering øker fra kr. 20,- til kr. 40,- per dag.

Sprengt kapasitet

- Ved flere av parkeringsplassene våre er kapasiteten sprengt. Nå øker vi parkeringsprisene for å frigjøre parkeringsplasser til dem som virkelig trenger å kjøre bil til stasjonen. Vi vet av erfaring at en prisøkning får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at folk som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, sier direktør Stasjoner Knut Ø. Johansen i Bane NOR Eiendom.

LES OGSÅ: Vil etablere flere parkeringsplasser ved Eidsvoll stasjon

Ved å innføre de nye prisene, håper Bane NOR å motivere reisende som bor i nærheten av stasjonen, til å bruke andre fremkomstmidler enn privatbil. For ytterligere å stimulere til mindre bilbruk til stasjonene, vil Bane NOR også oppgradere parkeringsfasilitetene for sykler, opplyser de i en pressemelding.

Vil redusere problem

Bane NOR erfarer at de har kapasitetsutfordringer knyttet til både pendlerparkering og dagparkering.

- Vi ser mange steder, særlig i byer og tettsteder, at ikke-reisende benytter dagparkeringen ved stasjonen fordi dette er det rimeligste parkeringsalternativet i nærheten. Dermed er det ved mange stasjoner et problem at dagparkeringen fylles opp svært tidlig om morgenen. Vi håper å redusere dette problemet nå som vi nærmer oss det lokale prisnivået noe, sier Johansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no