24. apr
VOLD: I mange år skal kvinnen og de tre døtrene ha blitt utsatt for meget grov vold av ektemannen og faren. (ill.foto)
 
Dømt til lang fengselsstraff for konevold
En 41 år gammel kar fra Øvre Romerike er dømt til ett år og ti måneder i fengsel for langvarig vold, trusler og voldtekt av sin egen kone.

Publisert: 29.mai.2018 11:30
Oppdatert: 29.mai.2018 11:44

Kvinnen skal, etter tiltalebeskrivelsen, ha levd i et voldsregime i seks år. I 2015 fikk hun nok. Hun flyttet, og året etter anmeldte mannen til politiet.

KRENKET

Mannen ble dømt for å ha krenket kona si med vold, trusler, ødelegging av inventar, kalt henne ukvemsord, stengt henne inne i mørke rom, truet henne med kniv og hatt sex med henne mot hennes vilje.

Hun er i etterkant diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse og har vært til behandling ved Modum Bad.

I retten forklarte fornærmede at hun hadde kartlagt fluktmulighetene ved alltid å ha tilgang til lommebok og bilnøkler. Flere personer skal også ha observert at hun til stadighet gikk med blåmerker.

Tiltalte på sin side nektet for å ha gjort det han sto tiltalt for, også for at han brukte vold under samleiene med sin kone.

HAN BLE IKKE TRODD

Retten festet lit til den fornærmedes forklaring, og kom til, etter en helhetlig vurdering, at man kan se bort fra forklaringen til tiltalte. Han ble med andre ord ikke trodd av Øvre Romerike tingrett.

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder, men på grunn av lang saksbehandlingstid, både hos politiet og retten, reduserte aktor påstanden til to år og tre måneder.

Retten satte straffen til fengsel i ett år og ti måneder, i tillegg til at han må betale oppreisningserstatning på 80.000 kroner til ekskona si.

Mannen har anket dommen videre til lagmannsretten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no