25. apr
 
Dramatikk og sterke møter på Limastranda
STENSGÅRD: Fredag er det premiere for Limaspillet. Manusforfatter Jorun MH Skryseth forteller at det blir en mer tydelig handling enn tidligere, med sterke og intense møter mellom menneskene.

Publisert: 25.aug.2017 09:00
Oppdatert: 24.aug.2017 11:55

– Jeg hørt fra flere at det er for mange historier å følge. Nå har vi gjort noe med det. Jeg har fått tak i Bjørn Birch som er regissør for årets oppsetning, og han har fått «grafse» i manus. Han har tydeliggjort stykket. Det har blitt en annen dimensjon. Det er blitt mer som at fortida titter mer på oss, og ikke vi som kikker tilbake på fortida. Handlingen er selvsagt den samme, sier Skryseth.

KLOSTERHOSPITS

Stykket Det er farlig å tvile, det er farlig å tru er delvis basert på fakta knyttet til klosterhospitset som lå ved Lima på 1200-tallet.

– Vi får innblikk i konfliktene mellom de lokale fastboende og de gjennomreisende pilegrimene. I tillegg til en rørende kjærlighetshistorie mellom én av munkene og Anne blir det sterke møter mellom folkene. Det blir ekstremt og intenst, sier Skryseth.

Anne er tidligere spilt av Elin Marie Nordeng. I år er det Silje Hagrim Dahl, som jobber som frilans skuespiller og som er kjent fra blant annet Hotel Cecær, som har denne rollen.

– Elin har vært min Anne, så det blir litt rart når hun ikke er med lenger. Men siden det ble slik kunne vi samtidig gjøre dramatiske endringer, sier Skryseth.

NOE NYTT

Hun forteller at både noen sanger og scener er tatt ut, at det er gjort noen tekstforandringer.

– Men det er erstattet med andre ting. Det blir mye fin sang og skuespill, sier Skryseth.

På scenen er det 35 personer. I tillegg har ei arbeidsgruppe stått på for å få på plass kulisser og alt annet rundt forestillingen.

– De gjør en kjempejobb, og er flinke til å finne løsninger, sier tekstforfatteren.

Som tidligere år vil OSL endre flymønsteret for å redusere støyen mens forstillingene pågår.

– Dette har de gjort for oss i alle år, noe vi setter stor pris på. Dersom forholdene tillater det blir flyene omdirigert, sier Skryseth.

GLEDER OG GRUER SEG

Det blir seks forestillinger av årets oppsetning. I tillegg til premeieren fredag 25. august blir det muligheter til å oppleve de sterke historiene ved Hurdalssjøens bredd både 26., 30. og 31. august og 1. og 2. september.

– Jeg hadde klart å glemme alt peset som er før forestillingene. Nå har jeg igjen funnet ut hvor mange biter som skal på plass. Nå er jeg veldig spent, og både gruer og gleder meg, sier Skryseth.

Hun opplyser at billetter kan forhåndsbestilles, men at det også blir mulig å kjøpe billetter ved inngangen.

LES OGSÅ: - Veldig moro å se seg selv på lerretet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORFATTER: Jorun MH Skryseth har skrevet manus til Limaspillet. Årets oppsetning blir den niende i rekken.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no