25. jun
KNIVDREPT: Kvinnen som ble funnet død i en bil i Feiring tirsdag, ble knivdrept av kjæresten sin. Foto: Kristian Westgård
 
Drapet skjedde trolig i bilen i Feiring
– Jeg forstår det slik at det skjedde der og da, sier mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen i Advokatfirmaet Fari på Jessheim.

Publisert: 09.aug.2017 17:00
Oppdatert: 09.aug.2017 17:49

Ifølge den oppnevnte forsvarsadvokaten Per Ove Marthinsen i Advokatfirmaet Fari på Jessheim, skjedde drapet trolig i bilen i Feiring.

– Jeg vet ikke eksakt tidspunkt, men jeg forstår det slik at det skjedde der og da.

– Hvem var de, og var de kjærester?

– Ja, de var kjærester. Begge har iransk bakgrunn, og min klient er norsk statsborger. De var ikke samboere, påpeker han.

Den siktede mannen er nå fengslet i fire uker, noe han samtykket til.

– Hva er hans versjon av det som skjedde?

– Han vurderer det som en ulykke i bilen. Det begynte med en krangling som fikk verst tenkelig utfall for den avdøde. Han er dypt fortvilet over det som har skjedd.

– Har han innrømmet skyld?

– Nei, men vi har heller ikke kommet til skyldspørsmålet. Siktelsen gjelder forsettlig drap, men det erkjenner han ikke. Han erkjenner bare de faktiske forholdene og at kjæresten er død, sier Marthinsen.

– Hva skjer framover?

– Min klient skal avhøres i flere dager framover. Politiet ønsker naturlig nok å utrede det som har skjedd, noe siktede har sagt seg villig til å bidra til. Dette tar selvsagt tid for det er viktig å få fram hans detaljer

– Er det andre personer involvert i saken?

– Ikke som jeg kjenner til, sier Per Ove Marthinsen.

Fått inn flere tips

Påtaleansvarlig Andreas Christiansen i Øst politidistrikt sa onsdag ettermiddag at flere vitner er avhørt og at det fortsatt gjenstår noen.

– Vi har fått flere tips, og dette kan være relevante vitner som forhåpentligvis kan belyse et bevegelsesmønster. Vi skal også undersøke flere beslaglagte gjenstander, og driver både taktisk og teknisk etterforskning, påpeker han uten å ville utdype hvilke gjenstander det er og hvor politiet fant dem.

HAR DRAPSVÅPENET

– Vet dere eksakt hvor og når drapet skjedde?

– Det er noe av det vi jobber med for å avklare hendelsesforløpet, men vi har kontroll på det vi mener er drapsvåpenet – en kniv. 

– Hvilken mentale tilstand er den siktede mannen i?

– Vi mente han var i stand til å bli avhørt tirsdag og onsdag, og fikk gjennomført disse, sier han.

– Flere medier har meldt at kvinnen var iransk asylsøker som bodde i et mottak på Toten. Stemmer dette?

– Alt jeg kan si er at vi har en formening om hvem hun er, men at vi ikke får bekreftet dette før etter obduksjonen onsdag, sier Christiansen.

Øst politidistrikt på Lillestrøm har overtatt etterforskningen av denne drapssaken, men Christiansen bekrefter at de får assistanse av lensmannen i Eidsvoll og Hurdal ved behov.

Varetektsfengslet i fire uker

I en pressmelding sendt ut i kveld, skriver politiet at Nedre Romerike tingrett gav politiet medhold i at den siktede 38-åringen blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav det er brev og besøksforbud for hele perioden og isolasjon i to uker.

– Politiet konstaterer at retten er enige med oss i at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede har begått den straffbare handlingen han er siktet for, nemlig forsettlig drap, etter straffelovens paragraf 275. Retten er også enige med oss i at det ut fra sakens alvor og karakter er nødvendig med restriksjoner som brev og besøksforbud, samt isolasjon, sier politiadvokat Andreas Christiansen. 

Fakta drapet i Feiring

  • Tirsdag morgen rykket politiet ut til et trafikkuhell i Feiring.
  • I bilen fant de en død kvinne som viste seg å være drept.
  • På stedet pågrep politiet en mann som de mistenkte for drapet.
  • Han er kjæresten til avdøde og innrømmet senere de faktiske forholdene.
  • Mannen er nå siktet for forsettlig drap og fengslet for fire uker. Han sier seg ikke skyldig.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORSVARER: Advokat Per Ove Marthinsen fra Advokatfirmaet Fari på Jessheim forsvarer den mistenkte. Foto: Advokatfirmaet Fari
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no