22. apr
Pågrepet: Her har mannen som nå er erklært psykotisk på drapstidspunktet i Feiring akkurat blitt pågrepet av politiet. Foto: Magnar Haraldsen
 
Drapssiktet ektemann erklært psykotisk

Publisert: 07.des.2017 10:51
Oppdatert: 07.des.2017 10:56

Sakkyndige har konkludert med at mannen som er siktet for drapet på sin egen kone i Feiring i august, var psykotisk på drapstidspunktet.

Det kommer fram i en fersk kjennelse fra Nedre Romerike tingrett. Det var RB.no som først omtalte saken.

– Det var som forventet. Dette betyr at det ikke vil bli reist noen straffesak mot ham, i og med at han var utilregnelig på drapstidspunktet. Han kan dømmes til tvunget psykisk helsevern, sier mannens forsvarer Dag Svensson til EUB.

De sakkyndige legger også til grunn at mannen var psykotisk på tidspunktet for den rettspsykiatriske undersøkelsen. Mannen i 60-årene ble nylig varetektsfengslet i fire nye uker.

– Han vil snarlig bli overført til institusjon, opplyser Svensson.

– Hvordan har din klient det i dag?

– Han har det svært vanskelig, det er ikke noe å legge skjul på. Kjennelsen tar han til etterretning, sier Svensson.

I kjennelsen fra Nedre Romerike tingrett står det at det er «avklart med statsadvokaten i Oslo at det er sannsynlig at det vil bli reist sak med tanke på overføring til tvungent psykisk helsevern».

– Vi forholder oss til det de sakkyndige har vurdert og tar dette til etterretning, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt til EUB.

Hun sier det om kort tid vil bli fremmet en sak for retten med tanke på overføring til psykisk helsevern.

– Saken er ferdig etterforsket fra vår side. Vi vil oversende saken til statsadvokaten, og deretter vil det komme en konklusjon derfra. Vi kan ikke si noe om ventet tidspunkt for denne, sier Holm Hansen, og legger til at dette er en prioritert sak i og med at den siktede mannen sitter i varetekt for øyeblikket.

Politiet fikk meldingen om drapet i Feiring på morgenen 28. august i år. Kvinnen var ifølge politiet drept med kniv. Etter at det ble iverksatt en stor politiaksjon ble kvinnens ektemann etter en stund pågrepet like ved parets bolig. Han erkjente tidlig straffskyld, men er nå altså erklært psykotisk på gjerningstidspunktet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no