22. sep
 
Driver ungdomsskolens «hjerte»
NANNESTAD: Det er viktig å spise sunn og god mat hvis man skal lære best mulig. Det har elevene ved Nannestad ungdomsskole gode muligheter for.

Publisert: 03.nov.2017 18:00
Oppdatert: 03.nov.2017 11:16

I kantina, «skolens hjerte», jobber flere personer fra Øvre Romerike Industriservice (ØRI) for å gjøre dagen så god som mulig for elever og ansatte ved skolen. Hver dag lager de et bredt utvalg matretter for salg i skolens kantine.

De er i gang med tredje sesong. Fem-seks personer jobber intensivt for å kunne åpne kantina til store fri.

STORTRIVES

Christina Haugen er blant dem som har jobbet på ungdomsskolen siden ordningen ble innført for tre år siden.

– Jeg elsker å lage mat, og så trives jeg veldig godt med å jobbe på ungdomsskolen. Her møter jeg mange hyggelige ungdommer. Og så er det jo flott med nytt kjøkken og ny kantine. Det er blitt veldig mye bedre enn det var. Det blir lang kø hver dag med folk som vil kjøpe mat. Det betyr vel at de liker maten, sier Haugen.

Nannestad ungdomsskole er både rehabilitert og utvidet, og ble tatt i bruk i høst.

VARIERT OG SUNT

Panini er favoritten, men det serveres også mange bagetter, wraps, karbonader og ikke minst mye frukt og salater.

– Panini er nok den store favoritten. Det går helt klart mest av det. Det er utfordrende og hektisk akkurat i store fri, og det må lages en køordning, sier Olaug Lyssand Holter, ØRIs ansvarlige i kantina på ungdomsskolen.

LÆRERIKT

Alt må være klart til store fri.

– Da blir det veldig hektisk og litt stressende. Men det er både interessant og lærerikt å jobbe her. Vi lærer mye, og så har vi en flink sjef, sier Leif Josef Johansen.

Han har foreløpig jobbet i kantina på skolen i bare tre uker.

Lyssand Holter forteller at de ansatte er veldig flinke og interesserte i å gjøre jobben skikkelig.

– De har godt innarbeidede rutiner, så alt gå nesten av seg selv, sier hun.

Stein Erik Lie, daglig leder hos ØRI, er også glad for tilbudet på Nannestad ungdomsskole.

– Vi ønsker størst mulig bredde av jobber som våre ansatte kan velge mellom. Det er viktig at man får jobbe med noe man liker. Tilbudet på ungdomsskolen er veldig populært. Vi har også etterkommet skolens ønske om sunn mat, blant annet med grovt brød, sier Lie.

LES OGSÅ: Selger mat som skulle blitt kastet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRIVES: Oda Ness (t.v.) og Christina Haugen forteller at de trives veldig godt med å jobbe i kantina. Her med et brett karbonader klart til servering.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no