18. jul
Tredje rullebane: Det er fortsatt ikke avklart om tredje rullebane kommer på Oslo Lufthavn.
 
Dropper bygge- og deleforbud – ser bort fra støysonekartene til Avinor
I november ville Ullensaker kommune innføre bygge- og deleforbud på 2.000 eiendommer. Nå blir de midlertidige restriksjonene på tiltak i områdene rundt en mulig tredje rullebane på Oslo Lufthavn likevel ikke innført.

Publisert: 09.mar.2018 15:00
Oppdatert: 09.mar.2018 10:05

Det bestemte formannskapet i Ullensaker på et møte tirsdag. Det presiseres likevel at det fortsatt er restriksjoner på tiltak i området. Dette innebærer at berørte innbyggere skal søke på samme måte som de gjør i dag dersom de ønsker å gjøre tiltak i områder som ligger innenfor dagens eksisterende støysoner.

– Vedtaket setter ikke eksisterende restriksjoner til side. Folk må søke på vanlig måte. Ullensaker vil ta stilling til hver enkelt sak, på samme måte som vi gjør i dag, sier kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger i en pressemelding.

Vedtaket var enstemmig i formannskapet, som i tillegg har bestemt at kommunen skal se bort fra de midlertidige støysonekartene som Avinor har utarbeidet. Bakgrunnen for dette er at politikerne opplever at det er knyttet flere usikkerhetsmomenter til disse. Formannskapet mener at det er en for stor inngripen i innbyggernes eiendomsrett, står det i meldingen.

Avinor har varslet at de skal levere endelige og sikre støysonekart i løpet av første halvår i 2018. Når endelige støysonekart foreligger vil formannskapet i Ullensaker igjen ta stilling til om det ferske vedtaket de nå har gjort skal opprettholdes.

Det vakte stor oppstandelse blant innbyggerne i Ullensaker da EUB i fjor avslørte at det nye støysonekartet til Avinor fikk kommunen til å gå inn for bygge- og deleforbud på hundrevis av eiendommer. Nå er det altså lagt på is – inntil videre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no