21. apr
 
Dropper pensjonistliv – hjelper heller unge og gründere fra byens kanskje fineste kontor
Fra byens kanskje fineste kontor gir Torgeir Stensli en hjelpende hånd til unge, gründere og alle som måtte være interessert. – Jeg klarte bare ikke å pensjonere meg, sier 67-åringen.

Publisert: 29.okt.2017 06:00
Oppdatert: 29.okt.2017 08:32

Han kunne jaktet inn i pensjonisttilværelsen med base på hytta på Totenåsen. I stedet vil Torgeir Stensli dele erfaringer og bruke seg selv til å gi noe tilbake til unge, gründere og andre som måtte trenge arbeids- og livserfaring.

– Jeg kunne pensjonert meg, men klarte ikke å sitte stille. Det gikk bare ikke. Jeg er altfor rastløs til å sitte rolig, og ser fortsatt på meg selv som en ressurs. Derfor ønsket jeg å finne på noe, sier Stensli til EUB. Han kikker ut av kontorvinduet. Stensli har gjennom bekjentskaper fått ett av kremkontorene i Herredshuset i smørøyet av Jessheim. Det virker ikke akkurat dumt å sitte midt i vekstbyen når du skal satse med et nytt selskap.

Satser med nytt selskap

Selskapet Raadmannen AS er opprettet.

– Jeg har lang arbeids- og livserfaring og ønsker å dele litt av kunnskapen med aktører som måtte trenge det. Det er bare å kontakte meg, sier Stensli.

Han har erfaring fra en lang rekke toppjobber, som for eksempel direktør i Bertel O. Steen AS med ansvar for Mercedes-Benz Norge. Han holder jevnlige foredrag for BI-studenter, har vist interesse for å blåse nytt liv i næringslivsforeningen i Ullensaker kommune, har vært tilsluttet Kunnskapsbyen Lillestrøm og er i dialog med en rekke spennende aktører om potensielle samarbeid. Han har også flere styreleder- og styreverv i området. Stensli høster ros for sin åpne, ærlige og usminkede framtoning under sine foredrag.

– Jeg har et foredrag som heter «Drømmer, livsglede og arbeidsglede. Dette holder jeg primært for unge mennesker og gründere, sier Stensli.

Viktig å behandle folk ulikt

– Hva er hemmeligheten som leder i arbeidslivet?

– Som leder er det viktig å behandle alle likt, men likevel forskjellig. Jeg kan ikke lede deg på samme måten som noen av de andre kollegaene dine. Dessuten gi folk en klar retning og oppriktige tilbakemeldinger, samt ros. Det er kunsten. Jeg vil hjelpe unge og gründere til å finne en god vei, sier Stensli. Han ser for seg å kunne samle yrkesaktive mennesker – som leger, bankansatte, snekkere og rørleggere – til samlinger slik at unge kan komme, få tips og råd, lære hva som skal til og stake ut sin kurs i livet. Dette tilbudet kan også gis til ungdom på videregående skole, ja til og med ungdomsskole.

– Det handler om å finne sin vei, men det er lov å hente råd og inspirasjon på veien fra andre, sier Stensli.

Torgeirs fem råd for å lykkes i arbeidslivet (Og livet generelt

1. Vær trofast mot dine drømmer for framtiden.

2. Ta en utdannelse, yrkesfaglig og/eller teoretisk som du mener vil gi deg arbeidsglede og livsglede.

3. Vær nysgjerrig på ny kunnskap hele livet.

4. Skap en balanse mellom arbeidet og privatlivet.

5. Del kunnskapen din med andre. Da lærer du mer og tren på samarbeid.

TORGEIR Stensli

Bosatt på Jessheim. Gift med Cecilie Klaveness.

Har kontor i Herredshuset på Jessheim.

Har erfaring fra flere toppjobber, blant annet som administrerende direktør for MoRek AS og direktør for Bertel O. Steen AS med ansvar for Mercedes Benz Norge.

Har startet selskapet Raadmannen AS. Ønsker å hjelpe unge og gründere med å finne den beste veien i arbeidslivet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no