21. jul
BEFARING. Øvre Romerike tingrett og andre aktører i rettssaken mot 42-åringen var på befaring på ulykkesstedet. Foto: Magnar Haraldsen
 
Drøye to i promille da han drepte med bil - dømt til fengsel i over to år
EIDSVOLL. 42-åringen som kjørte ned og drepte syklist Petter Omsland Nikolaisen i Nannestad høsten 2014, er dømt til fengsel i to år og tre måneder.

Publisert: 11.feb.2016 18:38
Oppdatert: 27.jan.2017 13:56

42-åringen fra Nannestad hadde 2,08 i promille da han kjørte på og drepte Omsland Nikolaisen ved Moreppen. Dette skriver rb.no.
SE OGSÅ: Del vegen, vis hensyn

UAKTSOMT DRAP

Øvre Romerike tingrett har nå dømt nannestadmannen for uaktsomt drap.
To år og tre måneders fengsel er i tråd med aktors påstand. Mannen ble også dømt til å betale skadeerstatning på 550.000 kroner til foreldrene og til to av de fire syklistene som var på treningstur med den drepte, skriver rb.no
LES OGSÅ: Retten på befaring

FULL

Det er ikke første gang mannen er blitt tatt for å kjøre i påvirket tilstand. Tidlig på 1990-tallet og i begynnelsen av 2000-tallet har han blitt tatt for å føre bil med promille.
En drøy time etter den tragiske ulykken, viste blodprøven som ble tatt av mannen, 2,08 i promille.
- Jeg hadde drukket ganske mye vodka den dagen det skjedde, så jeg burde absolutt ikke ha kjørt bil, forklarte han, ifølge rb.no, i retten.
Det heter i dommen fra Øvre Romerike tingrett, som falt torsdag ettermiddag, at mannen aldri mer har rett til å kjøre bil.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no