18. aug
 
Dugnad og velvilje bak Øvre Romerikes første terrengsykkelpark
EIDSVOLL VERK. Et nytt multisportanlegg på skistua tar stadig mer form. Nå har ildsjeler bygd en terrengsykkelpark som er åpen for alle. Samlet prislapp? Under 10.000 kroner.

Publisert: 28.mai.2017 15:30
Oppdatert: 29.mai.2017 08:22

– Vi er stolte over resultatet. Dette er blitt kjempefint, og alt er gjort på dugnad. Dette er den første terrengsykkelparken på Øvre Romerike, og den har ikke kostet mer enn 10.000 kroner å lage, sier Espen Sandvold. Han og Jo-Atle Kopperud er blant ildsjelene som har jobbet intenst med å få på plass den nye terrengsykkelpark i skogsområdet ved Skistua på Eidsvoll Verk. Når EUB treffer dem tråkker de rundt i den nye og fine traseen som er blitt til på rekordtid. Arbeidet med å realisere planene startet riktignok i januar i 2016, men de siste ukene har alle brikkene falt på plass. Skog er fjernet, planker er skrudd på plass, traseen er ryddet og fire ulike løyper står nå klare til bruk. 1. juni er det offisiell åpning, og allerede ni dager senere er det duket for det første mesterskapet.

– Brannvesenet skal ha NM i terrengsykling på Romerike i år, og det går her 10. juni. Det er kjempestas at de ønsker å bruke traseen vår, sier Sandvold.

Hadde tre alternativer

I starten jobbet Sandvold og co. med tre ulike alternativer for ny trase: Råholt, Staviåsen på Eidsvoll Verk eller nord i Eidsvoll.

– Etter litt fram og tilbake gikk vi for plan b her i Stavisen. Dialogen med skiklubben startet i august i fjor, og vi har bare møtt velvilje fra dem og alle grunneierne. Dette har vært et drømmeprosjekt å jobbe med, og nå står det ferdige resultatet klart, sier Sandvold. 60 skilt skal nå monteres opp rundt omkring i traseen. Terrengsyklistene kan nå velge mellom løypelengder på tre, sju, åtte og ti kilometer i skogen.

– En stor del av dette er blitt gjort gjennom tre mandagsdugnader i mai. 15–20 personer har deltatt, og dette er blitt kjempebra, sier Kopperud. I traseen er det også satt opp fire benker, blant annet på toppen der det er nydelig utsikt til Andelva og Eidsvollsbygningen. Tanken er at alle – gående, løpende og syklende – skal bruke traseen.

– Dette vil være svært viktig for rekrutteringen til terrengsykkelgruppene våre. Alle bidragsyterne her har gjort en formidabel jobb. De fortjener masse ros for sluttresultatet, sier Bjørn-Erik Nyrud, leder i Eidsvoll sykkelklubb.

Takker grunneierne

Nå benytter de anledningen til å sende en stor takk til grunneierne.

– Mathiesen Eidsvold Verk ved skogsjef Øystein Løvli, Anders Klaseie, Ole Klaseie, Tormod Forberg og Dag Tore Halvorsen fortjener all mulig ros og honnør, sier Sandvold.

– I tillegg vil vi rette en stor takk til alle bidragsyterne. Hjera Grustak har bidratt med masser og materialer. Vi har også fått viktige bidrag fra Moelven. I tillegg har kommunen sponset nye og fine skilt. De har Eidsvoll Frivilligsentral lagd til oss på bestilling. De er blitt kjempefine, sier Jo-Atle Kopperud.

FAKTA

  • Ildsjeler har bygd en splitter ny terrengsykkelpark i området ved Skistua på Eidsvoll Verk.
  • Terrengsykkelparken vil være åpen for alle – både gående, løpende og syklende.
  • Foreløpig er traseene på tre, sju, åtte og ti kilometer.
  • Offisiell åpning av anlegget blir 1. juni.
  • Terrengsykkelparken er den første i sitt slag på Øvre Romerike, og utfyller et allerede rikt aktivitetstilbud i samme område.
  • I tillegg til skiløyper i vinterhalvåret og rulleskiløype i sommerhalvåret, holder også Eidsvoll Hundeklubb til der.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no