18. jul
ÅKER. Det er dette store åkerjordet som kommunen har sett seg ut som skoletomt, men som Fylkesmannen ikke vil godkjenne.
 
Duket for ny debatt om framtidig skoletomt
EIDSVOLL. Fylkesmannen vil nekte bygging av ny barneskole for midtbygda på dyrket mark. Det kan åpne for ny lokaliseringsdebatt.

Publisert: 01.mar.2017 14:39
Oppdatert: 01.mar.2017 14:52

Fylkesmannen mener også at skolen må bygges mer sentrumsnært.

Dette er flertallet av lokalpolitikere ikke enig i. Vi har snakket med sentrale politikere i alle partiene, og de tre store partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, signaliserer at de fortsatt vil kjempe for bygging på Tynsåkjordet.

Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Pensjonistpartiet og Miljøpartiet De Grønne vil utrede nåværende skoletomt. Venstre vil også ta Trolldalen med i betraktningen. Det samme vil SV.

Det er duket for ny debatt om skoleplasseringen.

Dette sier politikerne:

Hugo Aurda (Pensjonistpartiet): – Ny skole bør bygges der den nåværende ligger. Kommunen skulle ikke ha latt eiendommen på andre sida av vegen gå fra seg, men tomta er stort nok, likevel.

Tone Cicilie Danielsdatter (Høyre): – Skolen bør ligge der vi har bestemt. Det passer ikke med en barneskole i sentrum. Bruk av dyrket mark var kanskje ikke vektlagt nok i først behandling, men innsigelsen fra Fylkesmannen burde ha kommet tidligere. 

Anders Klaseie (Senterpartiet): – Innsigelsen er et faglig godt arbeid. Jordvern er en nasjonal oppgave, så her er det riktig av Staten å overstyre. Jeg tror på skole i sentrum, og den må i så fall utvikles på dagens tomt. 

Einar Madsen (Arbeiderpartiet): – Tynsåkjordet er utmerket til skole. I sentrum bør det være boliger, og det går ikke an å bygge ny skole der den er nå. Det blir verst for ungene som ikke på får ny skole på mange år hvis vi ikke får bygge på Tynsåk.

Knut bakkehaug (Venstre): – Tynsåkjordet var en dårlig idé, og kommunen bør ikke forsøke å få trukket innsigelsen. Skoletomta på Tynsåk er ikke en del av sentrum, men et jorde med dårlig byggegrunn. Kommunen bør utrede hvor hovedtyngden av elevene bor. Kanskje er ikke Trolldalen så usentralt likevel.

Terje Tønnessen (Fremskrittspartiet): – Fylkes­mannen bør ikke henge seg opp i hva vi gjør. Vi følger opp areal- og transportplanen. Tynsåk er et sentralt område som passer flott til barneskole med nærhet til de andre skolene. På nåværende skoletomt bør det bli leiligheter.

Fra Lesernes EUB: Skole på jordet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no