17. nov
FORFALT: Sperregjerdet langs E16 fra Maura mot Roa trenger oppgradering. I vår ble det lappet sammen. Nå skal nettingen skiftes.
 
E16 får nye gjerder
Arbeidet med å utbedre sperregjerdet langs E16 mellom Maura og Roa er i gang etter at både beitedyr og vilt har kommet seg ut på vegen i sommer.

Publisert: 25.aug.2018 06:00
Oppdatert: 24.aug.2018 12:27

Etter påtrykk fra både grunneiere, Nannestad kommune og beitebrukere starter Statens vegvesen nå utskifting av gjerdene som har skapt utfordringer for både viltforvaltning og beitebrukere i sommer.

Allerede i april sendte beitenæringa brev til Statens vegvesen for å informere om tilstanden på sperregjerdet. Også Nannestad kommune tok opp saken etter flere hendelser med både elg og rådyr på feil side av gjerdet i vår.

FLERE MILLIONER KRONER

– Det er foretatt en prioritering, og det blir bla annet mindre vegetasjonsrydding. Vi har innhentet priser på utbedring av gjerdet, og mandag vil ett lag være i gang med å skifte netting. Uken etter blir ett lag til satt på jobben, sier Åsmund Røseid, overingeniør hos Statens vegvesen.

Han opplyser at Veidekke AS, som har driftskontrakten med Statens vegvesen, skal stå for rydding av traseen samt foreta arbeidsvarslingen.

STERKERE

Røseid opplyser at det er entreprenørfirmaet ØstCom AS foreta bytting av netting og rette opp stolper.

– Gjerdet vil nå få to topptråder, og det blir dermed en sterkere løsning enn det har vært til nå, sier Røseid.

Hvor lenge arbeidet vil pågå i høst er foreløpig ikke klart.

– Vi får tatt det verste i år, men må se hvor langt vi kommer for de midlene vi har til rådighet nå. De strekningene vi ikke rekker å skifte netting på i år vil også bli forsterket. Så vil vi fortsette med utskifting neste sommer, sier Røseid.

Han opplyser at totalkostnadene for årets utbedring, inkludert vegetasjonsrydding og arbeidsvarsling, kan dreie seg om flere millioner kroner.

– Kostnadene blir tatt over riksvegbudsjettet, opplyser Røseid.

FORNØYD

Arne Ruud, leder for Nannestad sankelag, er glad for at Statens vegvesen setter i gang denne jobben nå.

– Dette skal de ha honnør for. Det er veldig gledelig at det tas tak i dette, og svinger seg for å få dette på plass. Vi er glade for at de har tatt tak i det som har vært et stort problem for oss. Beitebrukere har flere ganger i uka vært på E16 med livet som innsats for både folk og dyr for å få tak i dyr som har komme seg inn på vegen. For bare to dager siden var vi selv på E16 for å få tak i et lam som hadde kommet seg igjennom gjerdet, sier Ruud.

Han påpeker at det er viktig at gjerdet på hele strekningen skiftes.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
I GANG: Torsdag var blant andre Lucas Pulak og Richard Czapiga fra Veidekke i gang med å rydde langs gjerdet. Mandag startes arbeidet med å skifte nettingen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no