20. jul
FILIAL. Politiets utledningsinternat på Trandum skal få en filial for barnefamilier utenfor støysonen til flyplassen. Foto: Justis- og beredskapsdepartementet
 
Eget internat for familier som skal ut av landet
ØVRE ROMERIKE. Dal er et aktuelt sted for bygging av internat for familier som har fått avslag på sine asylsøknader.

Publisert: 23.mai.2017 21:00
Oppdatert: 22.mai.2017 14:40

– Internatet skal huse familier som har fått avslag på sine asylsøknader og som venter på å bli sendt ut av landet igjen.

UTENFOR STØYSONEN

Familieenheten skal etableres utenfor internatet på Trandum, men ikke mer enn 15–20 minutter unna. Den skal ligge utenfor støysonen til Gardermoen, opplyser kommunikasjonsdirektør Espen Stai i Politiets Fellestjenester.

INNTIL TRE BARNEFAMILIER

– Det skal etableres en særskilt familieenhet for internering av inntil tre barnefamilier. Enheten skal organisatorisk være underlagt Politiets utlendingsinternat på Trandum, opplyser lederen for utlendingsinternatet, Kristina Vee Lægreid, i en e-post til Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Det forventes at enheten vil være virksom på sensommeren. Avklaringer rundt hvor enheten skal plasseres er i prosess, men ikke vedtatt, så dette må vi komme tilbake til, skriver hun.

FLERE ALTERNATIVER

Ifølge Espen Stai jobber politiet mer flere alternative plasseringer. Eidsvoll Ullensaker Blad vet at ett alternativ er ved Hellestadvegen på Dal.

– Det pågår nå en utredning der det er tatt kontakt med aktuelle kommuner i området som kan ha tomter tilgjengelig. Eidsvoll er én av kommunene politiet er i dialog med, innrømmer Espen Stai.

– Av hensyn til politiets forhandlingsmuligheter i denne fasen av prosessen, ønsker vi ikke å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier han.

KORTTIDSOPPHOLD

Familieenheten skal bygges som en brakkerigg og er ment for korttidsopphold.

– Tiltaket er ikke tenkt å være permanent, men det vil være aktuelt med fem år, pluss fem år, skriver spesialrådgiver Siv Haug i konsulentfirmaet Sweco Norge AS i et brev til Eidsvoll kommune.

Sweco har fått oppdraget med tilrettelegging for etablering av enheten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no