22. apr
ENIGE. Nina Kristengård (leder Eidsvoll Idrettsråd), Geir Nyland (Eidsvoll 1814s), Haakon Wenger (Eidsvoll 1814s) og Morten Østnor (Bøn FK) er strålende fornøyde med at samarbeidet mellom Eidsvoll 1814s og Bøn FK fortsetter.
 
Eidsvoll 1814s fortsetter i grunnlovsbygda
BØN. Nå er valget tatt.

Publisert: 10.nov.2016 15:46
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Eidsvoll 1814s fortsetter på Bøn stadion. Det er klart etter at det i flere uker har pågått intense forhandlinger mellom flere parter.
- I siste sekund trakk Bøn FK tilbake sin «oppsigelse/utkastelse», og vi kan juble over at det onsdag ble signert en avtale mellom begge klubbene for et videre samarbeid, sier leder av Eidsvoll Idrettsråd Nina Kristengård.
Hun, Anton Sundby og idrettsrådet har i lengre tid jobbet for å beholde Eidsvoll 1814s i kommunen. Torsdag ettermiddag traff EUB en lettet gjeng fra både Eidsvoll 1814s, Bøn FK og Eidsvoll Idrettsråd på Bøn stadion.

Avtalen gjelder for 5 år

Den nye avtalen som er inngått mellom klubbene gjelder for fem år - med en oppsigelsestid på ett år.
- Vi håper samarbeidet varer i flere år framover. Nå tenker vi i et lengre perspektiv, og er fornøyde med den nye avtalen. Vi snakker godt sammen, og har det ålreit, sier leder i Bøn FK, Morten Østnor.
Den nye avtalen gjør at Eidsvoll 1814s - med sine rundt to hundre medlemmer - skal spille sine kamper på Bøn stadion. I tillegg blir det noe treningsaktivitet samme sted.
- Vi må nok ha noen treninger andre steder i forhold til at det er begrenset med plass her i forhold til antallet mennesker som skal være i aktivitet, sier Geir Nyland, som sammen med Haakon Wenger, har representert Eidsvoll 1814s i samtalene om potensielle banemuligheter.
Noe treningsaktivitet kan derfor bli lagt til anlegget til Finstad Sportsklubb.
- De har vært imøtekommende og vi har hatt mange gode samtaler med dem, sier Haakon Wenger.
- Hva gjorde at man likevel kom til enighet til syvende og sist?
- Bøn Fotballklubb har vokst innmari de fire siste årene. Vi har tolv lag med treninger og kamper. Én elleverbane blir altfor lite for dem i dag. Da er vi nødt for å ha større plass. Men da vi ble enige med Eidsvoll 1814s om at vi også skal kunne bruke banearealet ved siden av elleverbanen, og at vi sammen skal finne gode løsninger ble vi enige om en ny avtale. Vi ser hele arealet i en helhet framover, sier Morten Østnor.
LES OGSÅ: Eidsvoll 1814s kan ende på Jessheim

Infomøte på Bøn

EUB har tidligere skrevet at Sand IL i nabokommunen Ullensaker kunne være et alternativ for Eidsvoll 1814s som nytt tilholdssted. Nå er det alternativet parkert, og klubben blir værende i grunnlovsbygda.
- Dette gir oss forutsigbarhet, og sørger for at vi blir værende i bygda, sier Wenger.
Eidsvoll 1814s har invitert sine medlemmer til et informasjonsmøte om banesituasjonen 1. desember. Styret i Eidsvoll 1814s takker nå for det store engasjementet i saken.
- Syret vil gjerne takk alle medlemmer, spillere, foreldre, Eidsvoll kommune, Eidsvoll Idrettsråd, Ullensaker kommune, Ullensaker Idrettsråd, Sand IL, Finstad Sportsklubb, media og alle andre klubber og personer vi har vært i kontakt med. Vi er veldig glade og takknemlige for alt engasjementet som har blitt vist vår klubb i denne vanskelige situasjonen, skriver styret i invitasjonen til informasjonsmøtet.
Ordfører John-Erik Vika (Sp) gleder seg stort over at Eidsvoll 1814s blir værende i grunnlovsbygda.
- Dette er en fantastisk god nyhet. Dette gleder vi oss alle over. Eidsvoll 1814s er viktig for oss alle, noe også engasjementet rundt denne saken har vist, sier han, som også har jobbet for at Eidsvoll 1814s skulle velge å bli værende i kommunen.
LES OGSÅ: Bøn FK sa opp leiekontrakten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no